«Кривбасводоканал» стверджує, що дезінфекція на місці пориву здійснюється

«Кривбасводоканал» стверджує, що дезінфекція на місці пориву здійснюється

Фото: Facebook.com

Вчора, 1 березня, стався порив магістрального каналізаційного трубопроводу, що йде в напрямку від каналізаційної насосної станції (далі КНС - ред.) №8 до Центральної станції аерації КП «Кривбасводоканал».

Читайте також: Порыв канализации напорного коллектора в Кривом Роге

Сьогодні на місці події також перебувають працівники КП «Кривбасводоканал». Відбувається технологічне випорожнення колектора для виконання ремонтних робіт і усунення пошкодження. Виконуються заходи з дезінфекції.

Скиди в розташоване поруч водоймище не здійснюються.

Про це повідомляє прес-служба «Кривбасводоканал».

«Працівники водоканалу намагались відкачувати воду, проте, принаймні на той момент, безрезультатно. В офіційній заяві, опублікованій на сайті КП «Кривбасводоканал» о 15:22, зазначено, що «Проводиться дезінфекція місця розливу». Яким саме чином?

Для нас поки що це залишилось загадкою. Оскільки окрім відбору проб представниками лабораторії підприємства та намаганням відкачати воду інших будь-яких дій не спостерігалось», -
пише у соціальній мережі Юліана Булахова, помічниця депутата Криворізької міської ради Антона Петрухіна.

За словами помічниці депутата, наявні патогенні організми, що потрапляють до водойми з каналізаційними стічними водами можуть стати збудниками хвороб значної кількості населення міста. До того ж, важливим є той факт, що водойма не ізольована від інших водних артерій міста, оскільки вода потрапляє до річки саксагань.

«Одним із першочергових завдань має стати з`ясування причини таких частих аварійних ситуацій. Так як пориви бувають, напевно, не лише трубопроводів водоканалу, а й десь в вертикальній структурі розподілу фінансів цього підприємства.

Оскільки, як ми бачимо, трубопроводи, КНС та інші споруди, зважаючи на їх стан, позбавлені фінансування взагалі, становлячи, як результат, загрозу для людей та навколишнього природного середовища»,
- ділиться з читачами Facebook Юліана Булахова.




Комментарии (1)

Прохор

10:19, 03 марта 2017

Это же знаменитая невидимая дезинфекция... одно из чудес света... наряду с чистой водой из крана и хорошим напором в нем же... просто не все могут это видеть
А вот деньги за это платятся обычные... видимые

Ссылка скопирована в буфер обмена