Мами криворізьких військовополонених просять прийняти Закон «Про статус полоненого»

Мами криворізьких військовополонених просять прийняти Закон «Про статус полоненого»

Фото: Первый Криворожский

Криворізькі активісти, матері та дружини полонених бійців взяли участь у мітингу під Верховною Радою України.

«Потрібно провести обмін полоненими. Ця гуманітарна акція насичує зміст блокади основним посилом: блокада перша вимога обмін полоненими.. Мами ловлять депутатів, хватають їх за руки і задають питання...

Коли вони приїждають в Кабмін чи СБУ і всі обіцяють, обіцяють, обіцяють... Хто в полоні 2 роки, хто в полоні 2 роки і 5 місяців. Країна, завдяки блокаді, вспомнила, що її сини зараз знаходяться в полоні. І це основна вимога. Я дякую мамам за мужність, я дякую за підтримку тим, хто підтримує блокаду»
- говорить депутат Криворізької міської ради Микола Колесник.

Наталя, дружина Миколи Герасименка, бійця 40 БТрО «Кривбас», який потрапив у полон більше двох років тому, закликала владу не прикриватись політичними лозунгами, а виконати головну вимогу блокади – повернути хлопців додому:

«Ми з мамами сюди приїхали сказати своє Так блокаді. Тому що, скільки часу сидіти в своїй країні в полоні... Це просто нереально! Якщо можуть домовитися за вугілля, якщо можуть домовитися за якісь гроші, за бізнес, то чому не можна домовитися за життя хлопців?.. Вони живуть в таких тортурах. Будь-ласка, політики, зверніть увагу!.. Ми хочемо відійти від політики. Ми є реально існуючі люди. Ми, мами, жінки з болем приїхали сюди підтримати тих хлопців, які на блокаді мерзнуть. Які пішли за своїх побратимів».

Наталя Герасименко додає: «Хочу ще попросити депутатів, які у нас багато говорять. Зробіть, будь-ласка, Закон «Про статус полоненого». Проведіть цей закон і проголосуйте за нього!»




Також на мітинг до столиці приїхали колишні бійці антитерористичної операції, які нині беруть участь у блокаді. Криворіжець Андрій Єрьоменко зізнався, що хоче бачити радість на обличчях матерів, а не відчувати сором за бездіяльність у питанні повернення побратимів додому.

«Там, на редутах, панує атмосфера Майдану: приходять місцеві мешканці, приїжджають люди з усієї країни з різними політичними симпатіями, але всіх поєднує відчуття, що ми робимо правильну справу – доводимо до кінця Революцію Гідності, розпочату у 2014-му», - розповів боєць.

У центрі столиці знаходиться велика кількість полісменів та бійців Національної гвардії. Ті громадяни, які бажають потрапити на центральну площу повинні пройти через рамки-металошукачі.

Протягом останніх трьох днів у Києві відбуваються мітинги щодо підтримки торгівельної блокади з окупованими частинами Донецької та Луганської областей.

Сьогодні, 22 лютого, учасники «Маршу національної гідності» пройшли маршем до Верховної Ради, через Алею Героїв Небесної Сотні та на вулицю Інституцьку. Зокрема, серед мітингувальників є криворіжці.

Ссылка скопирована в буфер обмена