Як отримуватимуть соціальні стипендії студенти-криворіжці

Як отримуватимуть соціальні стипендії студенти-криворіжці

Фото: Первый Криворожский

Уряд удосконалив механізм надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів.


Оновлено постанову Кабінету Міністрів України («Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1045») від 8 січня цього року, якою визначено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вишів.


Право на соціальну стипендію отримали студенти вишів, яким призначені соціальні стипендії Верховної Ради України:

  • студенти з числа дітей-сиріт,
  • студенти з числа дітей з малозабезпечених сімей,
  • студенти, які є дітьми-інвалідами або мають інвалідність I-III групи,
  • студенти, які є членами сім’ї, що отримує допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Якщо студент має право на призначення соціальної стипендії одночасно за кількома підставами, соціальна стипендія виплачується відповідно до однієї з підстав за вибором студента.

Дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, можуть виплачувати одночасно соціальну та академічну стипендії.

Також передбачається збільшення на 20 відсотків соціальної стипендії студентам, які постійно проживають на території певного населеного пункту.


Комментарии (5)

Utred

12:31, 21 февраля 2017

Всем привет!
Я студент из числа детей лишенных родительских прав!
Мне 24 года!
Я учусь на дневном отделении в КНУ Кривой Рог!
До нового года стипендию подучал исправно!
Но с 1го января не увидел не одной выплаты!
Совбез отказывается платить стипендии личностям с числа детей сирот и лишенным род прав кому 23 и больше лет!
Как быть мне и таким как я?мне еще пол года учиться-но за что питаться,за что ездить на те же пары если стипендию перестали плотить?

Сапожник

15:02, 21 февраля 2017

Надо было в 15 лет идти в ПТУ, в 18 уже бы работал и за 6 лет уже мог и хату купить и своими детьми обзавестись. Был бы действительно мужчиной, а не алешей, который ходит на пары 2 раза в неделю и сидит на шее у народа. А вышку можно и заочно получить, цена вопроса за 6 лет порядка 80 тыс грн (оплата обучения+сессии+проезд+кофе).

Сапожник

15:11, 21 февраля 2017

А так то да... Лафа, а не жизнь. Учеба на шару, общага на шару, льготы. С "сироток" преподы взяток не берут, стипендия 2,5 тис. грн (полгорода за меньшее работает). Зачем же идти в бурсу и работать, когда можно девок клеить и быть трутнем..

brEXIT

12:48, 21 февраля 2017

К предыдущей статье"КРИВОРІЗЬКА ПОЕТЕСА ПОДАРУВАЛА БІБЛІОТЕЦІ ЗБІРКУ ВІРШІВ ПРО ГЕРОЇВ МАЙДАНУ"...Библиотека небось кипятком радовалась?))

omua78

13:25, 21 февраля 2017

brEXIT,
Вы что, новости не читаете. Еще утром показали, как благодарные майдану криворожане записываются в очередь, чтоб почитать на досуге книгу о тех, кто помог привести страну к нынешнему состоянию, кто под предводительством Арсения Петровича и Виталика изменили нашу страну до неузнаваемости.

Ссылка скопирована в буфер обмена