У школах Кривого Рогу перевіряють якість харчування

У школах Кривого Рогу перевіряють якість харчування

Фото: Первый Криворожский

Згідно з наказом від 07.02.17 року з 9 до 23 лютого 2017 року проводитиметься перевірка якості харчування криворізьких школярів.
Цей наказ видало управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради.

Тендер на проведення дослідження якості відібраних зразків продукції виграло ДП «Кривбасстандартметрологія».

У школах проведено вибіркове вилучення продуктів харчування. В кожному районі відбір продукції здійснювався в одному закладі освіти.

Було відібрано та направлено по 5-6 зразків продукції в кожному освітньому закладі на лабораторну експертизу у Центр стандартизації. Харчі перевіряли на вміст рослинних жирів, нітратів, ГМО та за фізико-хімічними показниками, у відповідності з державними стандартами, діючими в України.

До тимчасової коміісії для здійснення контролю за якістю продуктів харчування, які постачаються до закладів освіти нашого міста, долучилися депутати міської ради:

«Днями, як депутат міської ради, долучилася до роботи тимчасової комісії зі здійснення контролю за якістю продуктів харчування, які постачаються до закладів освіти м. Кривого Рогу. Була присутня під час відбору продуктів харчування у закладах освіти Металургійного (ЗОШ № 15) та Саксаганського (ДДНЗ № 32) районів» - ділиться на Facebook депутат Людмила Бурман.

«Під час відбору з’ясувалося, що і в Металургійному, і в Саксаганському районах учні освітніх закладів вже більше тижня не отримують масло. Причина – постачальники цієї продукції (які не є її виробниками), провівши дослідження масла певного виробника, виявили його невідповідність умовам, прописаним у договорах, укладених із відділами освіти. Тому досліджують продукцію іншого виробника.

Скільки ще на це знадобиться часу - ніхто сказати не може. Нарікань на самих постачальників (за результатами попередньої співпраці) у присутніх при відборі продуктів технологів – представників районних відділів освіти, багато».


Депутат Криворізької міської ради, Андрій Мізан, також долучився до комісії:

«Трохи про мою депутатську роботу в районі. У п'ятницю 10:02 разом з представниками відділу освіти і науки міста провели перевірку якості продуктів харчування у КЗОШ №130 Довгинцівського р-ну, де саме у цей день був завоз продуктів. Школу обирав я сам за 15 хвилин до нашого приїзду. Постачальники не встигли приїхати, тому не були присутні... Усі зразки були опломбовані, запечатані та відвезені у лабораторію у моїй присутності, а також з представниками відділу освіти. Чекаємо на результати».

Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Також перевірили чистоту і стан обладнання на кухні школи, якість овочів і фруктів, завезенних у цей день, меню, ціни, наявність мила та рушників біля рукомийників. По цих пунктах усі задоволені. Порадувала велика кількість миючих засобів у школі, на які в цьому році вперше виділяються кошти з міського бюджету», - пише Андрій Мізан.





фото із facebook

Комментарии (6)

Kahovsky

20:20, 17 февраля 2017

Будем надеяться, что наших детей кормят качественной пищей! "Привет" придурку, которого поймали год - два назад, заммэра нашего драгоценного, выигравшего тендер на кормление гнилой колбасой... Надеюсь, что таких п......ов больше нет! Извините за грубость!

Sp12345

21:50, 17 февраля 2017

Каhоvsку, есть он до сих пор поставляет колбаски детям

Sерый

01:01, 18 февраля 2017

Предупредили. Проверили. Вау.Дети целый день питались здоровой пищей..... и хватит.
1 день и то много......

АЕ

09:51, 18 февраля 2017

Пусть сходят в 81 -й лицей .и посмотрят как готовят вместе с тараканами!!!!у меня ребёнок там даже булочку не берёт!!!за то директор только и думает как нагреться на родителей!!!!

ziza

10:20, 18 февраля 2017

Фигня все это,я работаю в этой сфере,вместо говядины 1 сорта привозят2,а то и вообще свинину и не целыми кусками,а обрезки,куры накачанные,и сушка на кампот гавно,одни яблоки и абрикосы качества плохого,а пр цене как будто то там и куча других фруктов,к примеру. По 40грн впаривают,а на рынке такая же пр 18грн за кило

precious

18:27, 18 февраля 2017

И школу депутат Андрей Мизан выбрал совершенно случайно... не потому ли, что там учится его ребенок? Взял бы, да и проверил все 3 школы на Восточных, все равно мимо проезжал...

Ссылка скопирована в буфер обмена