Пресс-релиз

МОЗ запрошує громади Криворіжжя на семінар про медреформу

МОЗ запрошує громади Криворіжжя на семінар про медреформу

Фото: Первый Криворожский

Харківська експертна група підтримки медичної реформи, Міністерство охорони здоров’я України та програма «U-LEAD з Європою», що реалізується GIZ, запрошують громади на семінар про медичну реформу.

Про те, як децентралізованим громадам зорієнтуватися у медичній реформі і вибудувати власне здоров’я, піде мова на дводенному семінарі-діалозі «Реформування первинної медицини — перші кроки нових територіальних громад» 6-7 березня в Харкові.

Криворізьких медиків також запрошують на семінар у Харкові.

Організатори семінару — Міністерство охорони здоров’я України, Харківська експертна група підтримки медичної реформи (ХЕГ) та Програма «U-LEAD з Європою», що реалізується GIZ.

Усі витрати на дорогу, проживання та харчування під час семінару відшкодовуються організаторами.

За словами організаторів, на семінарах представникам громад розкажуть, що насправді відбуватиметься в межах медичної реформи — адже спекуляцій та домислів навколо цієї теми більш, ніж багато. Лідерам громад розкажуть, як оцінити реальні потреби громади в первинній медицині та яким чином залучити фінансування для реорганізації медичної інфраструктури. Зокрема, мова піде про те, яким чином для фінансування охорони здоров’я використовувати Державний фонд регіонального розвитку, інвестиції та зміцнити базу податкових надходжень.

Важливим елементом семінару стануть конкретні приклади від різних громад, котрі вже мають певний досвід трансформації медичної сфери або використовують нові моделі самоуправління. Зокрема, локальним досвідом інвестицій в охорону здоров’я та реорганізації первинної медицини поділяться представники Чугуївської міської адміністрації. Нагадаємо: Чугуїв став свого роду «полігоном трансформації первинної медицини».

Тут під контролем Харківської експертної групи підтримки медреформи за узгодженням з МОЗ та підтримки міжнародного фонду «Відродження» розробляються та впроваджуються нові принципи побудови «первинки», котрі згодом будуть екстрапольовані на всю Україну.

Серед спікерів очікуються: заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк; представник групи підтримки України в Єврокомісії Бенедікт Херман; представник Харківської ОДА (нагадаємо, голова ХОДА очолила рейтинг голів ОДА від комітету виборців України); експертка неформальної робочої групи при МОЗ із розробки законодавчої бази медреформи, керуюча партнерка юридичної компанії ILF Тетяна Гавриш; експерти ХЕГ Олена Решетняк (фінансист) і Михайло Довгопол (спеціаліст з управління змінами); представник міністерства регіонального розвитку та інші.

«Суть нового підходу до надання первинної медичної допомоги: «лікар лікує, громада господарює», — говорить співорганізаторка семінару Тетяна Гавриш. — У громадах із розумним та ефективним управлінням уже сьогодні будують сучасні амбулаторії, квартири для лікарів — власним коштом, не покладаючись на державну субвенцію. Успішно залучають міжнародних донорів, представників бізнесу та громадських організацій.

Так, процес децентралізації не відбувається так швидко, як би це мало бути. Але обмін успішним досвідом та спільне створення рішень — один із найкращих способів додати впевненості тим, хто вирішив самостійно господарювати, та не впевнений, чи з усім впорається. На семінарі ми, зокрема, поговоримо про те, де і як брати гроші на створення нової інфраструктури, навчання лікарів, закупівлю обладнання. Про те, як залучити до роботи у громадах найкращих лікарів та зробити громаду здоровішою».


Отже, реєстрація на семінар-діалог триває з 30 січня по 13 лютого, для участі у семінарі громади мають надіслати форму самооцінки та мотиваційний лист (300-500 слів), заповнивши анкети

Інформація надана PR-аґенціяєю «Bagels & Letters»


Комментарии (12)

omua78

11:05, 09 февраля 2017

" адже спекуляцій та домислів навколо цієї теми більш, ніж багато."
То все сепары та посипаки кремля спекулируют.Нормальные украинцы знают-достаточно одной поликлиники с фельдшерами вместо врачей на район.А то клятые коммуняки понастроили,панимашь,больниц,не считая народных денег.А сейчас совсем другое дело.Мудрое руководство каждую нашу копеечку считает,переживает за нас.Ах да,и врачи семейные,да.Дешевые,но могущие отличить простуду от тубика,да.И таблетку по правильному разделить-от простуды левую половинку,от тубика правую,ага.Ну и напоследок три раза сами знаете шо.

Furious

11:46, 09 февраля 2017

не выдумывай. проблемы с медициной были при кучме, шреке и яныке. Проблемы никуда не денутся пока у народа есть привычка считать воровство обязательной функцией каждого управляющего.

omua78

11:57, 09 февраля 2017

Furious,
Что я выдумываю?Что реформа окончательно зароет тот труп медицины,что остался на Украине?А проблемы то да,были.И с каждым годом их все больше по той простой причине,что проблемой надо заниматься,а не пиз...простите за мой французский.
И да,мы с вами на брудершафт не пили,не надо мне тыкать.

lbunchuk

12:44, 09 февраля 2017

Вот поднимиТЕ свою попеньку, посетиТЕ семинар и выскажиТЕ своё царское "фи"

omua78

13:04, 09 февраля 2017

lbunchuk,
Вот,видите,все таки есть обучаемость,есть :)

Coyot

07:54, 11 февраля 2017

воровство - Обязательная Функция каждого Управляющего !!!!
и.. вот поднять свою попочку, взять её у свои руки, да и прийти на этот самый семинар !! да прийти туда, уйти обратно с тем что тебя! или меня ! из этих умных " МОЗ" даже не ПОПЫТАЮТСЯ Услышать!!!!
То нах это КИНО о СЭМЭНАРИИ тута разводить?
Эта *** из канады "Ульяна Супрун" дипломом какой то лаборантки" лабораторных услуг "!! даже не пытается скрывать свою НЕ ПРИЯЗНЬ к УКРАИНСКОМУ НАРОДУ!!!

маршрутон

14:40, 09 февраля 2017

Хорошее дело реформы !! Только у нас это все происходит так "развали все старое на корню , отмыли бабло европейских спонсоров , а потом проорали Путин *** , т на этом все кончится ". Реформаторы ***вы , посмотри только на миснистра здравоохранения Украины и уже болеть не хочется !!! Все жизнь в Канаде за Неньку переживала , аж харю перекосило !!

omua78

15:25, 09 февраля 2017

маршрутон,
Я вам больше скажу,после "успешных"реформ она туда и вернется...правда с более круглым счетом,нежели до того.

Мой Хозяин

19:38, 09 февраля 2017

Даже не знаю что написать о *** что у нас министр Минздрава. Все кто здоровы радуются и прыгают похрюкивая. Простым обывателям, пьем более больным, серьезно больным, сердечникам, онко и диабетикам далеко недо смеха. И я не пойму как она ест и не давится от того что ее вспоминают - "не злим тихим словом"

Мой Хозяин

19:42, 09 февраля 2017

Извините, автоисправление, не пьем, а тем более

Coyot

14:14, 11 февраля 2017

а на счет 120 убитых солдат ... так это полный бред!!! как эти покойники стали не известными солдатами? это в 2014 году было возможно. а сейчас все и всё под полным контролем, а такие потери могли быть только в одном случаи!
А случа

Coyot

14:18, 11 февраля 2017

А случай простой !!! Вальцман дал команду идти в наступление!! Вопрос почему наши ОКОПЫ пошли в наступление? А по тому что ЭТОМУ ВАЛЬЦМАНУ нужно было привлечь внимание новоизбранного президента США " ТРАМПА".
И наш народ опять заплатил высокую цену из за этого *** " ВАЛЬЦМАНА"

Ссылка скопирована в буфер обмена