Не зовсім справжня атестація Валерія Лютого. Хто очолював поліцію Кривого Рогу

Не зовсім справжня атестація Валерія Лютого. Хто очолював поліцію Кривого Рогу

Фото: hromadske.ua

Валерій Лютий не склав тести на логічне мислення та знаня законів, утім це не завадило йому очолити поліцію Черкащини.

Як це сталося — з’ясував Олександр Курбатов «Слідство.Інфо».

Нагадаємо, на початку листопада 2016-го під стінами головного управління національної поліції у Черкаській області місцеві активісти протестували проти призначення колишнього начальника Криворізького відділу поліції Валерія Лютого начальником обласного управління поліції.

На той момент попри протести голова МВС України Арсен Аваков офіційно затвердив на посаді начальника міцевої поліції.

На сайті «Громадське телебачення» журналіст Олександр Курбатов розповів, чому попри нескладення тестів, Валерія Лютого не звільнили, а, навпаки, підвищили.

Щоб пройти атестацію достатньо було набрати по 25 балів із 60 можливих на кожному тесті, або 60 балів із 120 за сумою двох тестів. Ніхто не очікував провалу начальника поліції Кривого Рогу.

«Результаты Лютого — это 14 баллов из 60 возможных за общие знания. Мы называли это «тест на логику», 28 - за знания, то есть это уже специализированный тест, мы называли его попросту «знание законов» - каже Артем Романюков, член атестаційної комісії, який приймав атестацію у Валерія Лютого восени 2016 року, коли той ще працював у Кривому Розі.

Відповідно до правил атестації такі результати мають лише один наслідок — звільнення. Для полковника Лютого зробили виняток — його лише рекомендували до пониження.
Натомість, після цього він пішов на підвищення.

У МВС кажуть, що та атестація Лютого, яка відбулась, не зовсім справжня. Пояснює директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко:

«Було ще засідання комісії. Це не атестація, це засідання комісії. Як такий процес переатестації він не проходив заново. Мається на увазі здача тестів і таке інше. Але було враховано його оцінки, його рішення, думку громадськості, потім було клопотання начальника ГУМП області, головного керівника територіального, в тому, що ця особа заслуговує на підвищення».

От тільки право на подібну апеляцію, відповідно до інструкції атестації у поліції, це офіційний документ, мають лише ті, хто набрав 60 балів. Валерій Лютий за двома тестами набрав лише 42 бали. У МВС зізнаються: таки пішли на порушення інструкції і називають причини свого рішення:

«Зараз дефіцит кадрів у Нацполіції складає 22 тисячі осіб десь — це 18 відсотків, це дуже потужний дефіцит кадрів. І це абсолютно сильно б'є по криміногенній ситуації. Адже кримінальний світ це відчуває і використовує» — додає Артем Шевченко.

Більш детально, дивіться у відео:


Інформація взята з сайту «Громадське телебачення».


Комментарии (6)

di_mon

18:12, 01 февраля 2017

Страна идиотизма. Аттестацию не прошел скинули, на начальника областного управления. Ото реформа, так реформа.

omua78

18:55, 01 февраля 2017

Это совсем не как при Яныке,ага...новым гиднюкам на мнение народа не нас.рать,да.
Но ничего,стадо сожрет,не первый раз )))))

cokolov

19:25, 01 февраля 2017

Ну *** такой ценный кадр что ему все простили ,да Авакову нужны такие кадры ,Лютый все будет делать .землю рыть ,потому что тупой .и это Авакову подходит.

@@@

21:02, 01 февраля 2017

Пусть Артем Романюков пальцем ткнет в пункт Инструкции где написано, что те кто не набрал 50б автоматически увольняются. Аттестационная ком. должна взять внимание и не более того. А так, получается есть мнение Артема и не правильное...)))

Perchenko

09:28, 02 февраля 2017

Может поэтому и преступность растет потому, что таких кадров назначают.

Gelena

02:14, 04 февраля 2017

А Авакову чего беситься? Уж у него-то репутация....без всяких аттестаций известная, и ничего, как сидел в кресле - так и сидит.

Ссылка скопирована в буфер обмена