Ватажка «ЛНР» судитимуть за збитий ІЛ-76

Ватажка «ЛНР» судитимуть за збитий ІЛ-76

Фото: google.com

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно голови терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького та двох командирів батальйонів А. Патрушева та О. Гурєєва у справі збитого літака ІЛ-76.

Дії вказаних осіб кваліфіковано як терористичний акт (ч. 3 ст. 258 КК України).

Про це повідомляє Генпрокуратура України.

Г
олова терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», разом з А. Петрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» О. Гурєєвим обвинувачуються у збитті військово-транспортного літака ІЛ-76, на борту якого знаходилось 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорт Луганська.

Читайте також: Останнє слово генерал-майора Назарова

Нагадаємо, що трагедія сталася у червні 2014 року, тоді на території Луганської області під час здійснення заходу на посадку в аеропорт м. Луганськ переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних Сил України. Внаслідок ураження літак загорівся, впав, а дев’ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули.

Як повідомлялось раніше, у липні 2016 року вказаним особам було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину та, оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.

Комментарии (2)

Владислав

13:34, 30 января 2017

рассмешили.... судить они будут :)!!!

Азиров

13:40, 30 января 2017

А догадаться, что во время ведения боевых действий могут сбить военный самолет на территории противника нельзя было? Может стоит за халатность и наших вояк-руководителей привлечь? А то бы еще Путина засудили на пожизненное заодно с Плотницким, мне кажется им вообще пофиг.

Ссылка скопирована в буфер обмена