Росіяни вважають українців злочинцями. Як насправді створюють сюжети з участю українських військових

Росіяни вважають українців злочинцями. Як насправді створюють сюжети з участю українських військових

Фото: google.com

Колишній боєць Збройних Сил України розповів про те, як насправді на пропагандистському телебаченні окупованих територій з'являються сюжети з участю українців.

Як повідомляють редакції 1kr.ua представники криворізької СБУ, цією справою займались їхні колеги із міста Дніпро.

Про це розповідає колишній військовий Руслан Окунь. Його відеосвідчення є в розпорядженні Мультимедійної платформи України - Укрінформу.

За його словами, він був призваний до лав ЗСУ у березні 2015 року. Але після сильного обстрілу бойовиків злякався за своє життя і вирішив тікати до Росії. Там живуть його родичі.

Перетнути кордон він не зміг - затримали російські прикордонники.

«Мені не давали змоги попити води або сходити до туалету. І щодня продовжувались допити. Але ще гірше стало, коли приїхали співробітники ФСБ», - розповідає колишній військовий.

«Почали погрожувати розправою над рідними, били мене, все задля того, щоб я розповів те, що їм треба,на камеру. Я все сказав. Вони навіть обіцяли допомогти влаштуватися на роботу», - говорить Окунь.

Затриманий військовослужбовець розповідає, що росіяни вважають українців злочинцями. Тому він прийняв рішення повернутися в Україну. Але тут його вже оголосили в розшук за дезертирство. Наразі чоловік перебуває під слідством.

Свою провину військовослужбовець визнає. І просить пробачити його за сюжет, який вийшов на телеканалі НТН. Там він називає українське військо армією наркоманів і голодних маргіналів.

«Вони (співробітники ФСБ - ред.) обіцяли, що це відео нікуди не потрапить. Я не думав, що вони зроблять з нього сюжет», - каже Руслан Окунь.

За його словами, російські спецслужби та пропагандиські телеканали продовжують вести інформаційну війну.

Відео узято з сайту Укрінформ



Ссылка скопирована в буфер обмена