З 2015 по 2016 роки бійцям АТО та їхнім родинам виділили 172 земельні ділянки

З 2015 по 2016 роки бійцям АТО та їхнім родинам виділили 172 земельні ділянки

Фото: Первый Криворожский

Відповідно до 12 статті Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надається, пільга на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва.

Терміни надання земельних ділянок, не регламентовані законодавством.

Як повідомляє Олександр Бризецький, виконуючий обов’язки начальника управління містобудування, архітектури та земельних відносин виконкому Криворізької міськради, з 2015 по 2016 роки учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих було надано 172 земельні ділянки.

Із них 55 земельних ділянок передані у користування членам сімей загиблих воїнів АТО.

У 2017 році на сесію міської ради, яка відбудеться 25 січня 2017 року, готується проект рішення про надання 13 земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

Остаточна кількість ділянок для виділення учасникам АТО та членам їх сімей у 2017 році буде визначена після затвердження відповідної документації.

За рахунок міського бюджету затверджена містобудівна та землевпорядна документація на 200 земельних ділянок для розміщення садибного будівництва.

Згідно із заявками учасників бойових дії та їхніх родин формується єдина база. На підставі цієї бази робоча група розглядає документи стосовно розподілу земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків.

Право пріоритетного розгляду заяв надається сім’ям загиблих, громадянам з інвалідністю та пораненим.

Зараз робоча група виконкому міськради розглядає документацію для подальшого виділення п’яти земельних ділянок.








Ссылка скопирована в буфер обмена