Як виявити ознаки обмороження та що робити, якщо не вбереглися, - поради лікарів

Як виявити ознаки обмороження та що робити, якщо не вбереглися, - поради лікарів

Фото: Первый Криворожский

Сильно змерзли на вулиці, шкіра почервоніла, пече та німіє? Це може бути обмороження. Як надати першу допомогу та чого в жодному разі не можна робити при обмороженні, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

Симптоми обмороження:

  • втрата чутливості шкіри,
  • відчуття поколювання та пощипування,
  • побіління шкіри.
У важчих випадках – пухирі, які з’являються після зігрівання, потемніння та відмирання шкіри.

Фахівці наполягають: якщо ви виявили у себе хоч одну з вищеперерахованих ознак – негайно зверніться до лікаря. Візит до медзакладу є обов'язковим навіть якщо обмороження незначне.

При обмороженні в жодному разі не можна розтирати уражене місце снігом або одягом. Ви ризикуєте погіршити ситуацію, підкреслюють лікарі: через мороз погіршується кровопостачання шкіри і вона стає дуже вразливою. Не варто також активно масажувати кінцівки, гріти їх біля вогню чи дуже гарячою водою. Це може викликати відмирання тканин.

При легкому обмороженні можна зігріти уражену ділянку ледь теплою водою. Також лікарі радять обгорнути уражену частину тіла сухою теплою тканиною й дати їй зігрітися поступово. Радять пити теплі напої – це дозволить нормалізувати температуру тіла та покращити циркуляцію крові.



Комментарии (1)

Эр

21:31, 08 января 2017

Якщо коментарії мають ознаки неадекватності, людина мислить "штампами ", розпалює політичну, національну, або релігійну ворожнечу - то є перші ознаки обмороження та відмирання головного мозку.

Ссылка скопирована в буфер обмена