Криворіжців застерігають від придбання зіпсованих продуктів
Фото: Первый Криворожский
Під час Новорічних та Різдвяних свят до продовольчих магазинів, супермаркетів, на ринки завозяться продукти у значно більших, ніж зазвичай, обсягах та проводяться улюблені багатьма розпродажі, святкові акції.
Перше, на що необхідно звернути увагу при закупівлі продуктів - зовнішній вигляд. Упаковка товару із зазначенням маркування та термінів реалізації, вона повинна бути ціла, без вм’ятин і тріщин. Навіть трохи надірвана коробка може призвести до псування продукту.
Купуючи продукти харчування, також необхідно звернути увагу на наявність маркування, яке передбачає собою інформацію для споживача про:
• загальну назву харчового продукту, його масу або об’єм;
• склад харчового продукту, якщо він виготовлений з кількох складників, із зазначенням переліку назв використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок;
• харчову та енергетичну цінність;
• кількість харчового продукту у встановлених одиницях виміру;
• часові характеристики придатності харчового продукту;
• термін придатності;
• найменування, адресу виробника та місце виготовлення;
• номер партії виробництва;
• умови та рекомендації використання, якщо харчовий продукт потребує особливих умов зберігання;
• інформацію щодо місця походження для харчових продуктів, які лише упаковані або розфасовані в Україні, якщо відсутність такої інформації може ввести в оману споживача та інше.
Відсутність на товарі маркування державною мовою та відповідної інформації свідчить про те, що товар є неякісним та можливо навіть небезпечним для вживання.
Вчора ми розповідали скільки коштуватиме криворіжцям новорічний «тазик олів'є».
Sokker 1
16:03, 30 декабря 2016
Вот что «мова» животворящая делает, одно ее отсутствие превращает товар в некачественный, а присутствие – в самый качественный. А если на товаре надписи на «языке», то это естественно значит, что товар полностью ядовит.
Старый
22:39, 30 декабря 2016
Пока прочитал это все колбаса пропала!