У центрі реабілітації для бійців АТО оздоровились 751 солдат

У центрі реабілітації для бійців АТО оздоровились 751 солдат

Фото: adm.dp.gov.ua

У реабілітаційному центі для учасників АТО за рік реабілітацію пройшов 751 боєць.

Зараз реабілітацію проходять 40 демобілізованих воїнів.

«Створюючи реабілітаційний центр для учасників АТО, ми радилися з провідними американськими, литовськими та ізраїльськими фахівцями. Їх досвід допоміг винайти дієвий підхід до реабілітації демобілізованих. Він полягає у комплексній допомозі – медичній, фізіотерапевтичній, психологічній, психіатричній, соціальній. Нині реабілітаційному центру – рік», - повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Володимир Зайцев, лікар-терапевт центру зазначає: «Лікування, у якому поєднуються декілька напрямків, більш ефективне. Позитивний результат відчутний після першого курсу реабілітації. Він триває до 20 днів».

Завершує курс лікування й мешканець Кривого Рогу Юрій Петренко. У боях в зоні АТО чоловік отримав контузію. Через це був демобілізований достроково.

У реабілітаційному центрі він вже вдруге: «Мені є з чим порівняти, із впевненістю можу сказати, що цей реабілітаційний центр - найкращий. До кожного бійця тут індивідуальний підхід. Медики та психологи - справжні професіонали. Дні тут просто пролітають», – розповів боєць.

Як наголошує Володимир Зайцев, у реабілітаційному центрі військовослужбовці не лише приймають медикаменти. Тут вони проходять лазерну терапію, магнітотерапію, ультразвукову інгаляцію, масажі, лікувальні ванни, грязі. У закладі є спеціальне обладнання для «гімнастики» судин.

Пройти реабілітацію у центрі можуть усі демобілізовані. За направленням потрібно звернутися до сімейного лікаря або до центру за адресою: площа Соборна, 14 у місті Дніпро.

До слова, у Кривому Розі бійців АТО нагородили медалями та нагрудними знаками.




Комментарии (4)

Батoн'

10:37, 27 декабря 2016

Лутьшеб для дитей зделали, чем для псевдогероев.

yura36,6

10:59, 27 декабря 2016

А интересно хоть один человек отказался от удостоверения участника АТО понимая что участвовал он по сути в гражданской войне .

FCDD

11:04, 27 декабря 2016

На стороне Вермахта принимало участие несколько миллионов советских граждан-коллаборационистов. Но события Великой Отечественной мы же не называем гражданской войной, не так ли?

yura36,6

11:10, 27 декабря 2016

FСDD, мне на Вермахта наплевать , мне важно что на Донбассе гибнут люди с таким же паспортом как у нас с тобой .

Ссылка скопирована в буфер обмена