Чому «Приватбанк» перейшов у власність держави розповіли у Міністерстві фінансів України

Чому «Приватбанк» перейшов у власність держави розповіли у Міністерстві фінансів України

Фото: vlasnasprava.ua

Кабінет Міністрів України на засіданні, 18 грудня, ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПАТ «Приватбанк». Відповідно до цього рішення 100% акцій банку буде належати державі в особі Міністерства фінансів.

Як запевняють у Міністерстві фінансів, це рішення дозволить захистити понад 20 мільйонів громадян України, які зберігають кошти в цьому банку та користуються його сервісами. У першу чергу мова йде про 3,2 мільйонів пенсіонерів та 1,6 мільйонів інших соціально незахищених верств населення. Усі вони матимуть повний доступ до своїх рахунків.

Наразі банк працює у звичайному режимі та виконує зобов’язання перед клієнтами та партнерами.

Понад два роки Національний банк вів роботу із акціонером в напрямку розробки та виконання плану докапіталізації. План виконано не було. При цьому Національний банк України встановив, що на сьогодні загальна потреба «Приватбанку» в капіталі становила 148 мільярдів гривень.

Національний банк України відніс банк до категорії неплатоспроможних і звернувся до Уряду з пропозицією передати банк у державну власність.
Також акціонери надіслали лист до Кабінету Міністрів України з проханням про входження держави у капітал ПАТ «Приватбанк».

«Дотримання законодавства, нормативів та планів капіталізації є принциповим для стійкого розвитку банків та фінансової стабільності країни. Акціонери не виконали програму докапіталізації, тому Національний банк України, зважаючи на системну важливість банку, ініціював входження держави у капітал банку», – заявила Голова НБУ Валерія Гонтарева.

Цим листом акціонери зобов’язались реструктурувати кредити, надані банком юридичним особам, з урахуванням вимог Національного банку до 1 липня 2017 року.

Перехід ПАТ «Приватбанк» у державну власність відбудеться відповідно до ст. 41.1 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». У зв’язку з цим буде змінено Правління та Наглядову раду Приватбанку. Інших змін у роботі банку не відбудеться. Усі відділення банку та всі його співробітники працюватимуть й надалі.

«З огляду на системне значення цього найбільшого у державі банку було прийнято рішення передати банк у власність державі. Це дозволить зберегти гроші вкладників та врятувати фінансову систему країни. Уряд виділяє кошти, які стабілізують банк - для цього у бюджеті передбачені необхідні кошти. При цьому бюджет залишиться збалансованим. Бюджетні параметри залишаються в межах, обумовлених програмою МВФ», – наголосив Міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Комментарии (44)

Мельник

14:10, 19 декабря 2016

финансовой системе п...ц
неужели Коломойский так просто сдался?

brEXIT

14:21, 19 декабря 2016

припарковали его))

Никнeйм

14:26, 19 декабря 2016

Беня таки не сдался, Беня выгодно его столкнул.

brEXIT

14:28, 19 декабря 2016

нееее... ему, таки, помохли))

ТАРАНТУЛ

16:12, 19 декабря 2016

ЕМУ ВЫГОДНО ЛУЧШЕ БАНК ОТДАТЬ ЧЕМ БАБЛО!

Никнeйм

14:21, 19 декабря 2016

Цэ перемога.

Ющенко

14:29, 19 декабря 2016

Коломойскому пипец

Батoн

14:30, 19 декабря 2016

Бред какойто.

Батoн

14:41, 19 декабря 2016

Вот немогу понять что есть такой дибил который поверит в етот бред. Ну не может человек по собственному желанию уложить самый большой банк в стране с болие чем 20 ти летним опытом роботы.

Батoн

15:36, 19 декабря 2016

Я думаю беня не такой тупой, еслибы хотел просто снять денюжку то зделал бы какую нибудь шарашку, ну а если бы захотел на покой то он бы его продал.

Milana85

14:50, 19 декабря 2016

Может они всем и долги спишут

Путина Друг

14:58, 19 декабря 2016

Milana85,только посмертно.либо воином света в ато...

Гюнтер

14:53, 19 декабря 2016

проснувшись утром в день Святого Николая, мальчик петя заглянул под подушку и был приятно удивлен, Святой Николай положил туда "Приватбанк" с 20 миллионами вкладчиков. Как хорошо, подумал петя, теперь есть куда положить наличку, а то уже все подвалы моего дворца завалены этой бесполезной бумагой. И "дворовые" приятели мальчика, которые задекларировали более 12 лярдов налички, тоже обрадовались, теперь их нажитое непосильным трудом будет под надежной охраной их друга пети, он то их точно не кинет, петя мальчик честных правил. Чтобы убедить свой народ в прозрачности задуманного и исполненного, петя и его товарищи переведут все деньги из офшоров и зарубежных банков в свой, родной, а главное -государственный банк. Теперь заживем по новому, цэ вже точно пэрэмога, а про зраду говорят только шатуны!

Сергей66

17:33, 19 декабря 2016

Гюнтер, Ваш диферамб немного наивный....сейчас у этих пауков идет война всех против всех.... Ктож при этом отдаст свой ресурс???? Возможно добровольно принудительно ,или как залог лояльности..... Кстати рассейский РБК пишет , что до капитализация пресловутых 150 млрд будет за счот выпуска бумажек на тридцать лет займа....у нас этого не освещают или ячто то пропустил??

Гюнтер

18:57, 19 декабря 2016

Сергей66, наши тоже пишут и говорят, на ютюбе уже полно видео с комментариями экспертов и экономистов. Первый выпуск облигаций на 43 млрд, их выпускает минфин. Если акционеры не будут погашать свою задолженность (говорят вроде как подписали договор) будут выпускать на остальную сумму. Естественно, все это будет за счет налогоплательщиков, как в прочем и остальные "покращення" в нашей стране.

Ссылка скопирована в буфер обмена