П’ять бійців АТО загинули, шестеро - поранені. Бої в районі Світлодарської дуги тривають

П’ять бійців АТО загинули, шестеро - поранені. Бої в районі Світлодарської дуги тривають

Фото: Первый Криворожский

Вчора, 18 грудня, в зоні проведення антитерористичної операції між українськими бійцями та бойовиками відбувся бій. З 12-ї години ночі до 18:00 бойовики обстрілювали позиції українських військових у Маріупольському та Донецькому напрямках.

Як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, під час боїв загинули українські бійці: «На жаль і ми понесли втрати. П’ятеро військовослужбовців загинули, а шість – поранено. Четверо бійців отримали легкі поранення і два – середньої ступені тяжкості. Усім постраждалим надана кваліфікована медична допомога».

На Маріупольському напрямку зі 122 міліметрової артилерії було обстріляно Широкине. З мінометів різних калібрів стріляли по Талаківці, Водяному, Гнутовому, Широкиному. Зі стрілецької зброї бойовики стріляли по Павлополю. По Мар’їнці вогонь вів снайпер. По Широкиному – танк.

Наші позиції в районі Новоолександрівки, що на Луганському напрямку, потрапили під вогонь гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Починаючи з 5:50 ранку, в районі Світлодарської дуги, після тривалої вогневої підготовки із застосуванням великокаліберної артилерії та мінометів, бойовики намагалися вибити передові підрозділи українців із займаних позицій.

«Противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр наших опорних пунктів. Однак його наміри були вчасно викриті, розпочався бій під час якого наміри окупантів було зірвано. У ході двогодинного бою наші підрозділи вмілими діями нанесли бойовикам поразку. За підтвердженими даними розвідки втрати противника склали близько 20 чоловік вбитими та до 30 поранених», - розповідає речник штабу АТО Леонід Матюхін.

В районі Світлодарської дуги у складі Збройних Сил України воюють і криворіжці.

Імена загиблих бійців поки невідомі.


Ссылка скопирована в буфер обмена