«Ті, що сидять за нас», - Сергій Жадан у Кривому Розі говорить про музику і суспільство

«Ті, що сидять за нас», - Сергій Жадан у Кривому Розі говорить про музику і суспільство

Фото: facebook.com

Гостро-соціальний ска-панк проект «Жадан і собаки» в рамках Всеукраїнського #ПСИхотуру сьогодні у Кривому Розі.

Сергій Жадан, український поет і музикант родом із Старобільська, перед початком концерту дав прес-конференцію.

Сергій розповідає, що «Пси» - це вже четвертий альбом гурту. І саме його критики називають якісно новим продуктом української музики.

«Вкотре вирушаємо в тур, оскільки нам важливо говорити про час, в який и живемо Ми буваємо регулярно у Кривому Розі. Коли ми їхали по проспектам вашого міста в мене склалось таке враження, ніби я тут живу. За останні півтора роки приїздимо до Кривого Рогу вп’яте. Нам не набридло і дуже подобається. Сподіваюсь, що публіка буде гаряча і драйвова. На концертах ми намагаємось виконувати волонтерську діяльність, згадуючи політв’язнів. Це громадяни України, які сидять на зонах у Російській Федерації», - наголошує Жадан.




В рамках туру музиканти збрають листи, які обіцяють передати Олександру Кольченку.

Хлопця заарештували на території України, в Криму, у 2014 році, звинувативши в антиросійській діяльності.

Російський суд 25 серпня цього року засудив Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму на території країни-агресора - Російської федерації.

Також під час всього туру музиканти збирають кошти, які передадуть мамі Олександра, щоб вона могшла купити квиток, і навідати незаконно заарештованого сина.:

«Олександр, українець, який навесні 2014 року протестував проти окупації Росією Криму. Ми намагаємось привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Зібрали більше половини необхідної суми, сподіваюся, що до кінця туру назбираємо решту».

Точної кількості утримуваних Росією громадян України достоіменно наразі невідомо.

Одразу після завершення прес-концеренції поет і музикант Сергій Жадан разом із гуртом о 19:00 дасть концерт у рок-клубі.

Вже завтра, 8 грудня, «Жадан і собаки» гратимуть у Дніпрі.

Фото та відеорепортаж з концерту гурту «Жадан і Собаки» чекайте завтра на нашому сайті.

Комментарии (4)

Bond

17:50, 07 декабря 2016

Я думал он имел ввиду тех,кто в Киеве в кабинетах вместо нас сидит,так это да,а на счет тех кто в России сидит заместо него,так пусть поедит и поменяется)))Вместо меня там никто не сидит)))

omua78

17:58, 07 декабря 2016

Bond,
Думаю,этот предводитель собак вряд ли согласится с вами.Он,как личность творческая,интеллигентная и вообще утонченная,тем паче,что и собаки обязывают,будет страдать так,на словах.Это у них в норме,так что ничего необычного )))

omua78

09:25, 08 декабря 2016

Менделеев,
И это говорит человек,продавший свою родину за пару печенек,возможность без визы уехать из страны и мифическую ассоциацию,приведшую к обнищанию страны.

Evdokia.krasna

21:39, 08 декабря 2016

“Стоїмо тепер всі разом, невідомо, що робити:
у Кабміні яничари, у парламенті бандити.
Але попри ці всі зради, попри утиски і драки,
не з тих, хто відступає – нумо далі обирати!”
:) Жадан хороший

Ссылка скопирована в буфер обмена