У 2017 році видатки на медицину зростуть на 26%

У 2017 році видатки на медицину зростуть на 26%

Фото: health.com

У 2017 році галузь охорони здоров'я отримає на 17 мільярдів більше, ніж у 2016 році. Про це свідчать дані проекту державного бюджету на наступний рік.

Загалом галузь отримає 88,7 мільярдів гривень.

При цьому для лікарів, фельдшерів, медсестр збільшиться рівень оплати праці майже на 30%.

Дільничний терапевт вищої категорії з урахуванням надбавок зароблятиме до 8,4 тисячі гривень, а фельдшер вищої категорії – до 4,2 тисячі гривень.

«Це черговий важливий крок Уряду, аби забезпечити справедливу винагороду медикам, що є однією із головних умов функціонування ефективної медичної системи», - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України у фейсбуці.

У профільному міністерстві обіцяють, що за рахунок збільшення фінансування уперше буде покрито стовідсоткову потребу в ліках для онкохворих, інфікованих на ВІЛ/СНІД, а також тих, хто страждає діабетом.

Урядом буде збільшено видатки на централізовану закупівлю ліків до 5,9 мільярдів гривень. А це майже на 2 мільярди гривень більше, ніж передбачено в бюджеті цього року.

У проекті державного бюджету на 2017 рік закладено 500 млн гривень на реімбурсацію (компенсацію вартості) ліків для трьох категорій хронічно хворих громадян – що страждають на серцево-судинні захворювання, діабет і астму.

Читайте також: За листопад в Україні на грип та ГРВІ захворіли 170 тисяч 552 людини

Комментарии (2)

АЕ

11:46, 28 ноября 2016

а бюджета хватит на всё?

Никнeйм

00:31, 29 ноября 2016

Хватит. Научно-исследовательскую отрасль в медицине прикрыли (на самопропитание перевели), освободившееся бабло - сюды. Нафиг нам высокотехнологичная медицина? кто не сдохнет - в европах полечится...

Ссылка скопирована в буфер обмена