Куди йдуть гроші споживачів за теплопостачання? Пояснює заммера Кривого Рогу

Куди йдуть гроші споживачів за теплопостачання? Пояснює заммера Кривого Рогу

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні на засіданні XIV сесії міської ради розглядали 94 питання. Зокрема обговорювали питання з благоустрою.

Позафракційний депутат Юрій Милобог зазначив, що проект одного з рішень вкотре передбачає фінансову допомогу комунальним підприємствам «Криворізька Тепломережа» та «Кривбасводоканал»: «Я не проти фінансової підтримки, але кожної сесії виділяти по 5 мільйонів на відшкодування електроенергії вважаю неправильним. Цифри закупленої води та витрат по електроенергії – однакові. Чи передбачаються у наступному бюджетному році заходи та фінанси на енергозбереження».

На питання депутата відповів міський голова Юрій Вілкул:

«Чи задоволені ми як проводять підприємства теплоізоляцію труб? Ні. Також не задоволені заміною старого обладнання на енергозберігаюче. Зараз немає коштів розрахуватися за газ і електроенергію. Ми хочемо взяти кредити на енергозбереження і модернізацію систем. Тому будемо на наступній сесії розглядати бюджет та кредити. А зараз треба вижити і все зробити, щоб нам виділили ліміти на опалювання».

Заступник міського голови Олександр Катриченко сказав:

«Близько 50% споживачів - населення, які споживають послуги теплопостачання, оформили пільги та субсидії. Відповідно до 20-ї постанови Кабінету Міністрів України, 100% коштів, які надходять за пільги та субсидії, автоматично відправляються за спожитий газ в НАК «Нафтогаз» України».

Олександр Катриченко додав, що жодної копійки з пільг та субсидій, які нараховуються мешканцям, не мають право направляти ні на спожиту електроенергію, ні на фактичну господарську діяльність. 217-ю постановою КМУ встановлено спеціальний режим використання коштів, які надходять на рахунки підприємств теплопостачання.

Він також пояснив, що 50% коштів, які залишаються від споживачів, мають бути 100% проплачені населенням і йти на газ до «Тепломережі» (89 %) та «Теплоцентралі» (92%).

Слова заммера прокоментувала прес-служба ДП «Криворіжтеплоцентраль»: «По 217 решению КМУ от того, что оплачивает потребитель больше 90% идет «Нафтогаз» и около 10% самому предприятию, которое расчитывается за электроэнергию и другое. Катриченко имел ввиду, что эти 10% потребитель должен оплатить обязательно. Если он оформляет рассрочку, то и эти 50% потребитель должен оплачивать полностью. Если не оплатит, то загоняет предприятие в долги.

Субсидии выделяются из госбюджета, они проходят через госказну и автоматически идет на расчетный счет Нафтогаза. Это те деньги, которые к нам не попадают. Все льготы и субсидии проходят на счета госказначейства.

Если потребители будут платить даже по рассрочке, должны оплатить те 50% полностью. Иначе у предприятия не остается ни на что денег».


Більш детально про зменшення фінансового навантаження на споживачів можна прочитати у постанові КМУ 744.

Комментарии (6)

радистка КЭТ

19:48, 23 ноября 2016

да на одной комиссии с платижей можно жить припеваючи

lawyer-KR

22:37, 23 ноября 2016

ИЗ ТРЕХ ПРЕДПРИЯТИЙ , ЧТО ПРЕДОСТАВЛЯЮТ УСЛУГИ ТЕПЛОСНАБЖЕНИЯ В ГОРОДЕ , ТОЛЬКО КОММУНАЛЬНОЕ ЯВЛЯЕТСЯ УБЫТОЧНЫМ ! КАК ТАКОЕ МОЖЕТ БЫТЬ У ЭФФЕКТИВНЫХ И МУДРЫХ РУКОВОДИТЕЛЕЙ????

ПРИ ЭТОМ СЧЕТА В БАНКЕ И КОЛИЧЕСТВО ЗЕЛЕНИ У ГОРОДСКОГО РУКОВОДСТВА СТОЛЬКО , ЧТО ОНИ МОГУТ КУПИТЬС ПОТРОХАМИ ВЕСЬ ГОРОД

Вженеп'ю Бонема

23:39, 23 ноября 2016

lawyer-KR, а твои хозяева(господа),которые в Киеве...могут вообще скинуться и на пяток лет дать бюджет как в США
Но ты блеешь,в стойло шатун!

Валери_я

06:05, 24 ноября 2016

Отдайте свой голос, нам очень нужно!! http://gb.kr.gov.ua/ua/gb_project/pg/111116819939552/

радистка КЭТ

08:19, 24 ноября 2016

отдай жену дяде , а сам иди к бл...е - всем очень нужно

Никнeйм

09:02, 24 ноября 2016

И чо, твои дети лучше моих? Мои в другой школе учатся.

Ссылка скопирована в буфер обмена