Кращий іноземний фільм на Лондонському кінофестивалі - український

Кращий іноземний фільм на Лондонському кінофестивалі - український

Фото: google.com

На міжнародному кінофестивалі у Лондоні приз «Кращий іноземний фільм» отримала українська історична стрічка «Моя бабуся Фані Каплан».


Фільм вже побував на Одеському міжнародному кінофестивалі, де отримав нагороду за «Найкращу акторську роботу» Національної конкурсної програми.


Приз отримав Мирослав Слабошпицький.




Восени цього року фільм показали на Міжнародному кінофестивалі в Котбусі (Німеччина) в програмі Spektrum - тенденції майбутнього. Також на початку листопада покази стрічки з успіхом пройшли в рамках «Днів українського кіно» в Бейруті (Ліван) та Будапешті (Угорщина).

На кінофестивалі London Crystal Palace International Film Festival «Моя бабуся Фані Каплан» отримав приз «Кращий іноземний фільм».

«Круто і шалено весело!», - діляться враженнями творці фільму.







В основі фільму — журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. В паризькому передмісті Сент-Женев'єв Де Буа доживає останні дні старенький чоловік, який володіє щоденником своєї бабці — Фані Каплан, учасниці російського революційного руху. Вона відома, головним чином, як виконавець замаху на життя Леніна.

Із цього щоденника київська журналістка Марина, героїня фільму, дізнається пронизливу історію «сліпого» кохання Фані Каплан до чоловіка Віктора Гарського.

Гарський двічі використовував закохану в нього дівчину Фейгу (Фані Каплан) у своїх політичних іграх. Вона відбула за нього десятилітню каторгу, де осліпла. У другий раз - опинилась на місці, де він призначив їй побачення — 30 серпня 1918 року. Навряд було збігом, що це місце розташовувалося поряд з заводом Міхельсона, де стався замах на Леніна.

Виробництво фільму здійснила кінокомпанія «Гагарін Медіа». Сценаристом і продюсером стрічки є Дмитро Томашпольський, режисер - Альона Дем'яненко.

Вихід у прокат драми «Моя бабуся Фанні Каплан» очікується 8 грудня.

Пісня Джамали, української співачки, переможниці конкурсу Євробачення-2016 «Обещание» стала саундтреком фільму «Моя бабуся Фані Каплан».




Комментарии (5)

Галия

12:43, 22 ноября 2016

молодцы

brEXIT

14:11, 22 ноября 2016

Слабошпицький, Томашпольський.... ?

Бла-бла-бла

16:03, 22 ноября 2016

Может я чего не понимаю, фильм каким боком к Кривбассу? На карьере снимали или наши господа на съёмки давали? Актёры может из Кривбасса?

Гюнтер

16:48, 22 ноября 2016

А премию " Кращий фільм про революцію гідності" взял американский режиссер Оливер Стоун и его фильм "Украина в огне". После его просмотра, многие "свидомые" в истерике срывали с головы кастрюли, отказывались есть конфеты "рошен" и проклинали санта клауса за печеньки на майдане.

Никнeйм

11:32, 23 ноября 2016

«Днів українського кіно» в Бейруті (Ліван) - вот уж в натуре «Круто і шалено весело!»

Ссылка скопирована в буфер обмена