У Донецькому юридичному інституті відбувся день відкритих дверей

У Донецькому юридичному інституті відбувся день відкритих дверей

Фото: ДЮІ МВС України

19 листопада у приміщенні головного корпусу Донецького юридичного інституту МВС України відбувся День відкритих дверей.
Курсанти ДЮІ зустрічали майбутніх випускників навчальних закладів, їх батьків та друзів, вручаючи кожному гостю заходу іміджеві листівки з профорієнтаційною інформацією.

Пилип Єпринцев, доцент кафедри кримінальних дисциплін та судових експертиз, продемонстрував прийоми дактилоскопії на практиці.
Доцент кафедри спеціальних дисциплін та адміністративної діяльності Володимир Голик показав абітурієнтам, як збирати автомат.
Спортсмени інституту влаштували виставку нагород.

Після вітального слова ректора ДЮІ Віктора Бесчастного секретар приймальної комісії Лариса Лоц розповіла про умови вступу до вишу у 2017 році.
У 2016 році у вузі відкрито факультет підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції України. Протягом усього періоду навчання курсант знаходиться на повному державному забезпеченні, а по його закінченню отримує офіцерське звання - лейтенант поліції та диплом «бакалавра» за спеціальністю «Право».

Оформленням документів для вступу на факультет підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції України займаються комплектуючі підрозділи поліції, куди необхідно з’явитися не пізніше 1 лютого. Ще однією особливістю вступу на цей факультет є проходження медичної комісії у лікарні МВС.

Для зарахування необхідно мати сертифікати ЗНО з історії України, української мови та літератури і успішно пройти вступне випробування з визначення рівня фізичної підготовки на базі вишу.

Якщо працівник національної поліції вже має вищу юридичну освіту, але бажає підвищити освітній ступінь до «магістра», треба скласти вступне випробування з іноземної мови та єдиний фаховий вступний іспит з використанням організаційно технологічних процесів здійснення ЗНО стати слухачем факультету підготовки фахівців для підрозділів національної поліції України, де протягом 1 року і 6 місяців буде навчатися за державним замовленням.

Крім того, в інституті діє факультет заочного та дистанційного навчання працівників національної поліції України, де діючі поліцейські можуть здобути вищу освіту як за державний кошт, так і за кошти юридичних і фізичних осіб.

В інституті діє також юридичний факультет, на якому можна отримати освітній ступінь «бакалавр», «магістр», як на основі повної загальної середньої освіти, так і на основі вищої юридичної чи неюридичної освіти.

Вступники мають право подавати сертифікати ЗНО, видані у 2016 та 2017 роках, але є обмеження у кількості подачі заяв - 9 заяв на 4 спеціальності за державним замовленням.

Подання заяв в електронній формі на освітні програми, на яких не передбачається прийом за державні кошти, не обмежується.

Особливі права у рамках вступної кампанії 2017 мають:
  • визнані інвалідами війни;
  • особи з категорії, яка підпадає під дію Закону України «статус чорнобильця»;
  • особи з інвалідністю;
  • особи, яких законом визнано учасниками бойових дій та які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у тому числі ті, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби) в порядку, визначеному відповідними положеннями про проходження військової служби громадянами України;
  • діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа;
  • особи, у яких є захворювання, зазначені у Переліку захворювань;
  • особи, звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані) після 30 листопада 2016 року;
  • громадяни України, місцем проживання яких є територія проведення АТО (на період її проведення).
Після інформаційної бесіди гостей заходу чекав показовий виступ з рукопашного бою від курсантів та пісенний концерт.

Наступний день відкритих дверей в Донецькому юридичному інституті відбудеться 17 грудня.

Ссылка скопирована в буфер обмена