В Євросоюзі оголосили, коли запрацює безвізовий режим для України

В Євросоюзі оголосили, коли запрацює безвізовий режим для України

Фото: hyser.com.ua

Безвізовий режим для України та Грузії набудуть чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення «безвізу», узгодження якого зараз завершується.

Як повідомляє інтернет-видання «Європейська правда», рішення, ухвалене комітетом постійних представників кран-членів ЄС, оприлюднене в четвер на сайті Ради Євросоюзу.

17 листопада Комітет постійних представників (Coreper) узгодив - від імені Ради ЄС - позицію для переговорів щодо лібералізації візового режиму для України.
Він підтвердив пропозицію Комісії надати для безвізового в'їзду для громадян ЄС під час поїздок на територію України і для громадян нашої країни під час поїздок в ЄС на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду.

«Рада вважає, що набуття чинності лібералізації візового режиму для України відбудеться одночасно із набуттям чинності нового механізму призупинення (безвізового режиму)», - вирішив Coreper.

Україна отримає безвізовий режим одночасно з Грузією, щодо якої таке рішення вже було схвалене раніше.

Як відомо, Рада Євросоюзу є ключовим органом, що ухвалює юридично зобов’язуючі рішення, які стають частиною законодавства ЄС. Саме цей орган раніше був скептичним щодо перспективи схвалення безвізового режиму для України.

В ЄС очікують, що переговори щодо механізму призупинення будуть завершені вже найближчим часом.
Призупинення безвізового режиму буде можливе в разі, якщо міграція з окремої країни різко зросте і залишатиметься аномально високою протягом значного періоду (очікується, що йтиметься про 3 місяці).

«Надавши зелене світло (цьому рішенню), Рада ЄС продемонструвала свою прихильність безвізовому режиму для громадян України, беручи до уваги, що всі вимоги (Плану дій візової лібералізації) були виконані. Справжні реформ і слід заохочувати», - заявив Петр Яворчик, представник словацького головування в ЄС.

Комментарии (7)

МиВа

18:25, 17 ноября 2016

ВАША ПЕСНЯ- хороша ,начинай с начала ..надоела заезженная пластинка.

#Юрий#

18:49, 17 ноября 2016

Никогда короче и ясно

Гюнтер

18:51, 17 ноября 2016

петя, ты же клялся шо 24 ноября!? Опять зрада? Ну, да это же не с пранкером Вованом беседовать, как с президентом Киргизии и радоваться, когда тот предложил оформить российский рошен на подставных лиц. Короче, во всем виноват Шатун, мать его...)))

Вженеп'ю Бонема

19:26, 17 ноября 2016

Ну не имеют права рабы вот так вот просто взять и уехать в ЕС

Мировой

00:47, 18 ноября 2016

Что это за манипуляции?? В загаловке написано "огласили когда будет без визовый режим" захожу в статью и Я НЕ ВИЖУ точной даты, когда это произойдёт, а лишь написано то, что уже 300 раз писалось!! И выходит вопрос. Толи я дурак, толи лыжи не едут... И вообще, 1кр скатился напрочь! Качественного контента нет! Куча завозных статей! Дебилизм!

cokolov

18:13, 18 ноября 2016

Граждане .успокойтесь ,что вы будете делать в Европе без денег , это Пети вмандюрилось и он ее читает как мантру ,ВОТ СКОРО ЕЩЕ ЧУТЬ-ЧУТЬ

valent

19:08, 18 ноября 2016

Все так. Без денег туда не пустят. Проверят что есть в кошельке, хватитли на то, чтобы прожить там эти месяцы

Ссылка скопирована в буфер обмена