Пресс-релиз

«АрселорМіттал Кривий Ріг» поновлює на роботі своїх працівників

«АрселорМіттал Кривий Ріг» поновлює на роботі своїх працівників

Фото: Первый Криворожский

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює на робочих посадах всіх своїх працівників, які призивалися на строкову військову службу та були звільнені в період березень-квітень 2015 р.

Звільнені в той період працівники призивались до лав Збройних Сил України для проходження строкової служби, що не передбачало на той час залучення їх до служби у зоні проведення АТО.

У лютому 2015 року набрав чинності Закон України, згідно з яким були внесені зміни до ст. 39 ЗУ «Про військовий обов'язок та військову службу»: громадянам, які були призвані на строкову військову службу на час мобілізації, на особливий період встановлювалася гарантія збереження місця роботи та середнього заробітку.

Однак Кодекс законів про працю України був приведений у відповідність до вказаних змін лише через 4 місяці, на початку червня 2015 року. Саме в той час були внесені зміни щодо заборони розірвання трудового договору з вказаною категорією працівників.

До внесення змін пункт 3 ст.36 КЗпП України передбачав призов працівника на військову службу підставою для припинення трудового договору, окрім випадків призову за мобілізацією.

Як повідомляє прес-служба ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», підприємство в період невідповідності Кодексу законів про працю до законодавчих змін офіційно звернулося за роз`ясненням до Державної інспекції з питань праці України.

Офіційне роз`яснення Держінспекції, яке отримало підприємство, вказувало на припинення трудових договорів з працівниками, призваними на строкову військову службу. Відповідно до цієї позиції та чинної на той час норми КЗпП ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» припинило дію трудових договорів 21 працівника підприємства, призваних на строкову військову службу, яка не була пов’язана з мобілізацією.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» запевняє, що підтриємство діяло у повній відповідності до норм чинного законодавства.

Однак у відповідності до внесених законодавчих змін та з метою підтримки своїх працівників, керівництво промислового гіганта ухвалило рішення про відновлення на робочих посадах всіх працівників, які призивалися на строкову військову службу.

Наразі триває процес відновлення цих працівників на їхні посадах з виплатою їм усіх належних коштів.

Комментарии (6)

Bлaдислав

11:37, 10 ноября 2016

А зачем, по старому закону их увольняли знатчить и притензий никаких к арселору нету. Или у них празничношатающихся по територеи мало лазит, им ещо нужны крики я *** я воевол.

Demon4ik

11:47, 10 ноября 2016

А тебе - владельцу Лексусов и геликов, повелителю двух маршруток и царю алабаев, не пох?

Мандалеев

11:58, 10 ноября 2016

Demon4ik, ахаха...молоток, в точку скпзал!))

Мандалеев

12:11, 10 ноября 2016

Bлaдислав, он хотел сказать что Ты не компетентен в этом вопросе, лучше маршрутками своими занимайся

Bлaдислав

12:14, 10 ноября 2016

Что серьёзна если хочеш сказать что я не компетентен то по суте комента пиши, а не переходи на личности.

Инна

23:12, 10 ноября 2016

Владислав, чудо, писать для начала граммотно научись, компетентный ты наш )))

Ссылка скопирована в буфер обмена