Плейбек театр відіграв історії успішних студентів у криворізькому педуніверситеті

Плейбек театр відіграв історії успішних студентів у криворізькому педуніверситеті

Фото: Первый Криворожский

Вони звертаються до викладача на ім’я, без по-батькові, а на вечірнє заняття приходять у домашніх капцях.

Вчора розпочалася третя Всеукраїнська Школа молодіжного лідерства «ПроЯв» у КДПУ. На зустріч запросили перший криворізький плейбек театр «Ехо».


Проект був ініційований первинною профспілковою організацією Криворізького державного педагогічного університету. Коли школа лише стартувала, два роки тому, подавали заявки лише криворізькі студенти. У цьому році наприкінці першого дня Школи у профілакторії КДПУ зібрались студенти з Кривого Рогу та інших міст України.

«У нас у Харкові все трошки не так!», - захоплено говорить одна з учасниць Школи лідерства.



Уродженка міста Донецьк, а нині студентка 3-го курсу Харківського педагогічного університету імені Григорія Сковороди Мирослава Нестеренко перед початком перфомансу «Новий досвід», який відіграв у рамках «ПроЯву» плейбек театр «Ехо», розповідає, що любить такі тусовки.

Дівчина говорить, її запросила приїхати у Кривий Ріг колишня голова студентського самоврядування вузу.

«У вас студрада, а у нас спілка студентів та молоді. Мені подобається, що у вас викладачі ближчі до студента. У нас такого немає. А це круто!», - розповідає майбутній педагог.

Кандидат педагогічних наук, доцент, голова профкому КДПУ Людмила Бурман, як одна з ініціаторок організації такої Школи, вчорашній день повністю провела разом із студентами. Із задоволенням спостерігала за грою акторів плейбек театру «Ехо» і реакцією глядацької зали.

«Театр з’явився в Америці. Камерний перфоманс, де глядачі розповідають історії, а актори відіграють їх, переживаючи емоції справжніх людей. Плейбек набирає обертів і в України», - розповідає Катерина Бондар, кандидат психологічних наук, доцент та спікер Всеукраїнської Школи молодіжного лідерства «Прояв».





Як психодраматерапевт-практик, Катерина каже, що таку практику застосовують у роботі із внутрішньо переміщеними особами, і роботі із різного роду психологічними травмами і зі звичайними життєвими історіями.

Студентам такий вид роботи припав до душі. Принаймні судячи із їхньої емоційної реакції на ситуації, які на сцені програвали актори театру «Ехо».




Марина Катеринина, студентка-магістрантка, говорить, що знайома вже із плейбеком. Спочатку він її здивував, а тепер вона із задоволенням поділиться історіями, і чекає як їх побачать актори театру.

У наступних публікаціях «Перший Криворізький» обов’язково розкаже про сам плейбек театр. Ми продовжуємо слідкувати і за перебігом Всеукраїнської Школи молодіжного лідерства «Прояв»


Фото: Софія Скиба

Ссылка скопирована в буфер обмена