У Дніпрі запрацював новий ангіограф, аналогів якому немає в Україні

У Дніпрі запрацював новий ангіограф, аналогів якому немає в Україні

Фото: Днепропетровская ОДА

В обласній лікарні ім. Мечникова запрацював новий ангіографічний комплекс General Elektric Innova IGS 540, який придбали за кошти обласного бюджету за 30 мільйонів гривень.

Ангіограф дозволяє виявити ушкодження і вади розвитку кровоносних судин:
- аневризми;
- звуження судин;
- мальформація;
- порушення прохідності судин (атеросклероз, тромбоз);
- ушкодження і вади розвитку різних органів, пухлини і т. д.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зазначив: «Наша область є першою в Україні за якістю надання медичної допомоги населенню, особливо це стосується поранених військових. Апарат, який ми закупили до обласної лікарні – єдиний й в Україні, це рівень національних медичних закладів Європи та світу. У 2016 році на закупівлю медичного обладнання у лікарні регіону ми виділили 150 млн грн. Вже закуплено 30 одиниць техніки на суму майже 80 млн грн.: томограф, ангіограф, рентген апарати, апарати штучного дихання для обласної лікарні, обласного кардіоцентру, обласної дитячої лікарні та інших закладів».

Головний лікар Сергій Риженко сказав: «Апарат дозволяє робити операції без розрізів та трепанації черепної коробки. Це дозволить нам врятувати ще більше людських життів, а нашим нейрохірургам працювати на світовому рівні».




Комментарии (1)

радистка КЭТ

21:04, 28 октября 2016

деньги бюджетные и что бесплатно будет ?

Ссылка скопирована в буфер обмена