Профілактичні щеплення від раку для криворожанок

Профілактичні щеплення від раку для криворожанок

Фото: google.com

Юних мешканок міста вакцинують від вірусу папіломи, який викликає рак, - повідомляють в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Основна причина раку шийки матки – вірус папіломи людини. Уникнути хвороби допомагає вакцинація. Курс із трьох щеплень обходиться у понад 2 тисячі гривень. На Дніпропетровщині їх роблять безкоштовно. На це у 2016-му з обласного бюджету виділили близько 400 тисяч гривень. Це щорічна практика», - розповіла головний акушер-гінеколог області Катерина Каїра.

Безкоштовно вакцинують дівчат віком від 15 до 17 років. Щоб пройти щеплення, треба із батьками звернутися до амбулаторії, проконсультуватися з сімейним лікарем, педіатром та гінекологом. Вони призначать день для вакцинації. Щеплення проходить у три етапи – перший укол, через місяць другий, ще через 5 місяців – третій.

Катерина Каїра додала, що на Дніпропетровщині використовують бельгійську вакцину. За словами лікаря, вона безпечна, не викликає ускладнень та не впливає на майбутню вагітність.

Щороку рак шийки матки виявляють у 370 жінок області. У 85% випадків причина хвороби - вірус папіломи людини.

Комментарии (3)

Мясник

13:10, 25 октября 2016

Какие-то очередные эксперименты над нашими людьми....

Настоящий Кривой Рог 2.0

14:37, 25 октября 2016

Прививка добровольная... что всполошились то?

jazz

15:41, 26 октября 2016

"Общенациональная программа вакцинации Цервариксом началась в Великобритании в сентябре 2008 года. Уже в первый год осуществления программы более 2000 девушек получили осложнения разной степени тяжести. В мае 2009 г. газета Sunday Express рассказала о 13-летней Ребекке Рамадж (Рейгейт, Суррей), которая не могла ходить в течение 6 месяцев из-за воспалительного процесса в суставах. Ее лечащий врач не сомневается в том, что заболевание стало результатом вакцинации Цервариксом ." Это несколько слов из статьи. Кому интересно, забейте в поиске, почитайте

Ссылка скопирована в буфер обмена