Масові відключення абонентів Криворіжгазу незаконні

Масові відключення абонентів Криворіжгазу незаконні

Фото: hyser.com.ua

Працівники ПАТ «Криворіжгаз» пропонують вам установити лічильник газу у квартирі?

Згідно ЗУ «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» газорозподільча компанія повинна встановити лічильник у кожній квартирі до 1 січня 2018 року. Експерти політичної партії «Сила людей» підкреслюють, що прикриваючись Законом України, підприємство відключає від газопостачання багатоквартирні будинки, окремі під’їзди та квартири.

Масові відключення незаконні, оскільки без газопостачання лишаються і боржники, і сумлінні мешканці, які сплачують рахунки.

Підприємство повинно завчасно проінформувати населення письмовим оголошенням не пізніше 5 днів відповідно до наказу.

Співробітники «Криворіжгазу» при собі повинні мати наряд-допуск, підписаний керівником і завірений печаткою.

Відповідно до ст.3 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» встановлення лічильника безкоштовне.

У «Силі людей» підкреслюють, що працівники «Криворіжгазу» мають показати проектно-технічну документацію, з графічно вказаним місцем встановлення лічильника.

Згідно наказу Міністерства палива та енергетики монтаж і налагодження вузлів обліку газу здійснюються відповідно до проектної документації, розробленої на підставі наданих газорозподільним підприємством замовнику технічних умов на проектування об’єкта системи газопостачання.

У разі виявлення порушень у роботі підприємства звертайтесь до відділу з питань захисту прав споживачів міськвиконкому: 92-71-01, 493-04-76, 493-04-76.

Комментарии (8)

DIMA22

17:46, 11 октября 2016

подскажите,пожалуйста, у меня автономное отопление в квартире, сдаю счётчик на поверку, есть вероятность (как сказали контролёры при снятии показаний с моего газового счётчика) замены моего газового счётчика а новый газовый счётчик (моему счётчику более 10 лет).Мой счётчик исправен и опломбирован. Если будет производится замена моего счётчика на новый счётчик, то должен ли я оплачивать новый счётчик и стоимость его установки?

радистка КЭТ

20:37, 11 октября 2016

должен и лучше купи свой , сфоткай пломбы и предупреди их об этом - придумали входной контроль , который так же незаконен на новые приборы

Елена *

11:05, 12 октября 2016

У нас была такая же ситуация, в этом году, случайно выяснилось, что счётчику больше 10 лет и его нужно "обязательно" поверить. Предупредили сразу, что счётчик поверку не пройдёт. Со счётчиком всё хорошо, но, конечно, не прошёл поверку. Те что устанавливают бесплатно не подходят тем у кого автономное отопление. Нужно покупать за свои деньги, и покупать импортный, т.к. наши считают не корректно, в пользу газовщиков. Пришлось покупать с ставить, нет времени и сил с ними бороться, но можете попробовать сдать на поверку в "Метрологию и стандартизацию", как правило счётчики там проходят поверку, но потом вам скажут, что ваш ставить нельзя, уже новые требования. Это МАФИЯ.

Coyot

19:24, 11 октября 2016

ну.... поставят вам такой счетчик который будет даже ваш " извините" ПУК считать!!! у мене стоит Самгаз 2.5G .

Exclusif

20:45, 11 октября 2016

Криворожгазу, как дурачкам, законы не писаны))) Че хочут, то и мочут. Кажется мне, что скоро и их начнут мочить ... в сортирах.

EU

21:04, 11 октября 2016

Наша 70% биомасса? Не смешите)))

ОтморозокТiТ.

21:54, 11 октября 2016

А ты не *** а "мочи"

irisk@

09:23, 12 октября 2016

Уроды!!На Мелешкина 42 в пятницу 7 отключили в одном подъезде,по одному стояку,нет газа до сих пор!!На звонки не отвечают,по оставленным телефонам!!суки!!!

Ссылка скопирована в буфер обмена