До Міжнародного дня донора представники Донецького юридичного інституту відвідали онкогематологічно хворих дітей у Криворізькій міській клінічній лікарні № 8

До Міжнародного дня донора представники Донецького юридичного інституту відвідали онкогематологічно хворих дітей у Криворізькій міській клінічній лікарні № 8

Фото: Медико-санітарна частина

У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. Вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня. Ця дата вибрана не випадково. Саме цього дня в 1868 році народився австрійський лікар Карл Ландштайнер, який відкрив групи крові людини. Це фундаментальне відкриття підтвердило можливість переливання крові від однієї людини до іншої.

Регулярне донорство сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, атеросклерозу, подагри та навіть ожиріння. Адже регулярна здача крові омолоджує організм та покращує роботу імунної системи, печінки, підшлункової залози та інших органів травлення. До того ж кров беруть лише у здорових людей, відтак, донорство — нагода перевірити власний стан здоров'я.

Важливість Всесвітнього дня донора крові перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства. Метою цього щорічного заходу є залучення здорових людей до донорства крові. Адже, як відомо, потреба в донорській крові виникає у людей різного віку і спричинена різними серйозними захворюваннями. Тому кожен донор, який здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людського життя, особливо якщо йдеться про порятунок дитячого життя.

Донецький юридичний інститут в знаменний рік свого 55-річного ювілею також не залишилися осторонь цієї благодійної справи. Вже вкотре, знаходячись у Кривому Розі, представники вишу-переселенця стали донорами крові для дітей, хворих на онкогематологічні захворювання. Треба відмітити, що ця категорія пацієнтів потребує особливої уваги. Тому колектив Донецького юридичного інституту МВС України разом із настоятелем Храму святого мученика Іоанна Воїна протоієреєм отцем Валентином взяв на себе обов’язки патронажу питань донорства для цього відділення.

Тому 1 червня працівники та студенти Донецького юридичного інституту організовано прибули до відділення переливання крові Криворізької міської клінічної лікарні №2. Для деяких учасників даної благодійності ставати донором є вже звичною справою, проте серед присутніх були й ті, що долучилися до доброчинності вперше. Так, комендант відділу матеріального забезпечення Лариса Анатоліївна Сорокіна відзначила, що неодноразово була донором у рідному Донецьку і цього разу також вирішила не лишатися осторонь благої справи, тим більше, якщо мова йде про допомогу дітям.


А науковий співробітник відділу організації наукової роботи Юлія Юріївна Пітух зважилася вперше стати донором, проте ніякого остраху не відчуває, а навпаки – її переповнюють позитивні почуття, адже долучається до чогось світлого і доброго, що викликане щирим бажанням допомогти хворим дітям скоріше одужати. Серед студентства були також і ті, хто вперше здавав кров і ті, хто мав уже досвід у цій справі.

Дмитро Савченков, студент ІІІ курсу, вже втретє став донором, а Орест Дущак, студент І курсу, вперше є учасником такої благодійності, проте обидва вони захоплені почесною місією – допомогти дітям, які є світлим майбутнім нашої країни.


Вже 13 червня 2016 року напередодні Всесвітнього дня донора, представники інституту відвідали Криворізьку міську клінічну лікарню № 8, де зустрілася із завідувачем дитячого відділення Клавдією Василівною Пихаленко з метою передачі сертифікату на отримання донорської крові та її компонентів дітям, хворим на онкогематологічні захворювання, з побажаннями найскорішого одужання маленьким пацієнтам та великої сили духу їхнім батькам.

В свою чергу працівники дитячого відділення висловили слова щирої вдячності колективу Донецького юридичного інституту МВС України та особисто ректору, професору Віктору Миколайовичу Бесчастному за таку доброчинність та проявлену турботу у вирішенні питань донорства для дитячого відділення Криворізької міської клінічної лікарні № 8.


Колектив Донецького юридичного інституту звертається й до інших науковців і студентів Криворіжжя, а також до всіх небайдужих, хто переймається проблемами онкогематологіно хворих дітей, із закликом не буди осторонь і долучатися до спільної доброї справи, адже діти – це найголовніший скарб процвітаючого майбутнього нашої держави!

Медико-санітарна частина спільно з групою зв’язків з громадськістю

Ссылка скопирована в буфер обмена