«Світлофор-моргайко» навчав дітей та їх батьків безпеці на дорозі

«Світлофор-моргайко» навчав дітей та їх батьків безпеці на дорозі

Фото: Открытые источники

У 2016 році Організація Об’єднаних Націй, на всесвітньому рівні, визначила головну тему Тижня безпеки дорожнього руху - безпека дітей на дорозі. Тиждень безпеки дорожнього руху (16-22 травня 2016 року) - це сім днів масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності правил дорожнього руху та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху, які мають на меті привернути увагу суспільства до проблеми дитячого травматизму та смертності на дорогах,- повiдомляє Відділ УПД ГУНП в Дніпропетровській області .


Адже щороку на автошляхах України гине понад 4 тис. осіб та більш ніж 30 тис. людей отримують травми, ДТП є першою за поширеністю причиною смерті молоді у віці від 15 до 24 років та другою серед дітей у віці від 5 до 14 років.

Завдяки зусиллям співробітників поліції та науково-дослідної лабораторії з проблемних питань правоохоронної діяльності діти працівників Донецького юридичного інституту відвідали виставу «Світлофор-моргайко» у Криворізькому академічному театрі музикально-пластичного мистецтва «Академія руху».


Головні герої дитячої вистави, що присвячена популяризації Правил дорожнього руху, навчали маленьких глядачів безпечному поводженню на дорозі та поведінці під час руху містом. Діти стали реальними учасниками вистави, навчилися поводитися на вулиці, дорозі, поглибили знання з Правил дорожнього руху, отримали багато позитивних емоцій. Після вистави, позитивні та усміхнені, маленькі глядачі мали змогу сфотографуватися разом з акторами театру.

Для того, щоб на наших дорогах настав порядок, кожен учасник дорожнього руху повинен зробити свій внесок. Дотримання Правил дорожнього руху, розуміння засад безпечної поведінки і повага до них, культура на дорозі, взаємодопомога – головні складові безпечної та комфортної участі в дорожньому русі. Тому ми вважаємо, що просвітницька робота з правил дорожнього руху та необхідності їх дотримання повинна здійснюватися починаючи вже з дошкільного віку, з метою зниження кількості дорожньо-транспортних пригод та непоправної втрати найціннішого - людського життя.

Ссылка скопирована в буфер обмена