Донецький юридичний інститут-переселенець святкує у Кривому Розі 55 років

Донецький юридичний інститут-переселенець святкує у Кривому Розі 55 років

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 28 квітня, настоятелем Храму святого мученика Іоанна Воїна протоієреєм отцем Валентином Очковським за участю колективу Донецького юридичного інституту МВС України на чолі з ректором доктором наук з державного управління професором заслуженим юристом України Віктором Миколайовичем Бесчастним проведено урочистості богослужіння до 55 річниці з дня заснування навчального закладу Донецького юридичного інституту МВС України.



Історія навчального закладу нараховує не одне десятиріччя

28 квітня 1961 року було створено Сталінську-Донецьку спеціальну середню школу міліції МВС СРСР. У 1992 році школу міліції було реорганізовано у Донецьке училище міліції МВС України. 8 лютого 1993 року на базі Донецького училища міліції та Донецького відділення заочного навчання Української Академії внутрішніх справ МВС України було створено інститут. У липні 2011 року у зв'язку з реформуванням системи підготовки кадрів і наукового забезпечення діяльності органів внутрішніх справ розпорядженням Кабінету Міністрів України Донецький юридичний інститут Луганського державного університету внутрішніх справі мені Е. О. Дідоренка було реорганізовано у самостійний Донецький юридичний інститут МВС України.

Через напружену суспільно-політичну ситуацію, що склалася у Донецькій області, за наказом МВС України у жовтні 2014 року Донецький юридичний інститут МВС України було передислоковано до міста Кривого Рогу та розміщено на базі, сьогодні, Центру спеціалізації (м. Кривий Ріг) Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У березні 2015 року Криворізькою міською радою було надано будівлю за адресою: м. Кривий Ріг, Дзержинський район, вул.Революційна, 21 для розміщення вишу. Крім того у березні 2016 року Криворізькою міською радою було додатково надано комплексну будівлю за адресою: м. Кривий Ріг, Саксаганський район, вул.Співдружності, 92а для розміщення навчального комплексу – Факультету національної поліції України. На сьогодні зазначена будівля ремонтується силами державної та місцевої влади, а також науково-педагогічного складу інституту і пристосовується для надання освітніх послуг на належному рівні. Вже у серпні поточного року 100 курсантів першого набору у Кривому Розі розпочнуть свій шлях до здобуття вищої освіти.

Донецький юридичний інститут МВС України є одним із провідних вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України та ліцензований на надання освітніх послуг, пов’язаних з одержанням вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр», «спеціаліст», «магістр». Інститут визнано акредитованим за III рівнем з напрямів підготовки «Правознавство» і «Правоохоронна діяльність» та за IV рівнем зі спеціальності «Правознавство».

Фото: Евгений Журавель

Комментарии (2)

Sokker 1

19:15, 28 апреля 2016

Институт образован коммунистами, и вдруг празднуют 55-летие с попами. Как такое возможно? В рамках декоммунизации его наоборот надо срочно закрыть и архив сжечь.

ArchiBalt

06:09, 29 апреля 2016

Sоккеr 1, нужно все розрушить. Если так говорить тогда нужно все нафик повалять. Теже дома строили при комуняках. Тебе лиж бы поломать, но что бы не учится.

Ссылка скопирована в буфер обмена