Як у Кривому Розі засуджені виконують громадські роботи

Як у Кривому Розі засуджені виконують громадські роботи

Фото: Первый Криворожский

В судовій практиці останніх років все більше застосовується такий вид покарання, як громадські роботи. Стосуються вони головним чином осіб, які скоїли злочини невеликої та середньої тяжкості, а також осіб, які вчинили кримінальні правопорушення уперше.

Форма покарання, безумовно, гуманна, вона не позбавляє людину волі, не відриває від сім’ї, близьких. Але разом із тим це - покарання з конкретними вимогами, порушення яких може привести до реального обмеження волі.

Дане покарання передбачає виконання засудженим визначених йому суспільно-корисних робіт. Такий характер цих робіт означає, що вони, по-перше, здійснюються не на користь потерпілого чи будь-якої іншої особи, а в інтересах суспільства (громади) і, по-друге, мають соціальну, а не економічну спрямованість.

За чотири місяці поточного року Інгулецьким районним відділом кримінально-виконавчої інспекції УДПтСУ у Дніпропетровській області прийнято на виконання 7 вироків засуджених до громадських робіт та 14 постанов суду щодо осіб, на яких накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт.

Контроль за засудженими та порушниками та їх дисципліною за місцем відбування покарання та стягнення здійснюється органами кримінально-виконавчої інспекції.

«Озеленення вулиць, благоустрій території та будь-який інший суспільно-корисний труд лікує агресію людини і в той же час є для неї серйозним покаранням. Незважаючи на те, що на користь суспільства засуджені та порушники працюють за вироком або постановою суду, свою роботу вони виконують сумлінно. Вважаю,що такий вид покарання як, громадські роботи є реальною допомогою для рідного міста», - зазначив інспектор відділу кримінально-виконавчої інспекції Фик. І.В.


Комментарии (2)

ПТН-ХЛО

11:40, 13 апреля 2016

давно пора

di_mon

17:28, 13 апреля 2016

Надо вернуть вытрезвители и наркодиспансеры и на общественные работы. Город будет чистым и опрятным.

Ссылка скопирована в буфер обмена