Важливо зберегти головний ресурс – людяність. Для неповнолітніх засуджених провели інформаційну бесіду

Важливо зберегти головний ресурс – людяність. Для неповнолітніх засуджених провели інформаційну бесіду

Фото: Інгулецький райвідділ

На цьому тижні фахівцями Інгулецького районного відділу кримінально-виконавчої інспекції Кривого Рогу була проведена інформаційна бесіда на тему «Фалеристика».
У заході приймали участь батьки та їх неповнолітні засуджені діти, які перебувають на обліку.

Представив підліткам свою багату колекцію фахівець підрозділу з питань соціальної роботи з суб’єктами пробації Сергій Конопля.

Маючи багаторічний досвід у колекціонуванні орденів, медалей, нагрудних знаків, Сергій Григорович в бесіді із дітьми привів приклади зі своєї практики, розповів про фалеристику, як допоміжну історичну дисципліну. Підлітки наглядно ознайомилися із колекцією, яка містить близько 100 орденів, медалей та нагрудних знаків. У ході розмови окремий акцент було зроблено на веденні здорового способу життя, вмінні бачити світ та сприймати його через призму позитивного бачення, навіть коли потрібно долати перешкоди.

«Тема профілактики скоєння повторних кримінальних правопорушень повинна бути у центрі громадської уваги, важливо зберегти головний ресурс – людяність. Тільки інтелектуально, духовно та фізично здорові люди можуть бути корисними своїй державі», - на завершення зустрічі зазначив фахівець кримінально-виконавчої інспекції.

Успішне виправлення неповнолітніх засуджених можливе при наявності цілого комплексу соціальних та економічних умов та здійснення ряду реабілітаційних та виховних заходів, необхідних для їх нормального входження у суспільство. Саме тому пенітенціарії особливу роль приділяють профілактичній роботі з неповнолітніми засудженими, яка при ефективному її використанні надає підлітку-правопорушнику можливість адаптуватися в життєвому просторі, отримати професію, зайнятися правомірною діяльністю, яка може задовольнити його матеріальні та духовні потреби.



Ссылка скопирована в буфер обмена