Горіхи та шпинат проти поганого настрою: лікарі порадили, як уникнути весняного авітамінозу

Горіхи та шпинат проти поганого настрою: лікарі порадили, як уникнути весняного авітамінозу

Фото: psyholog.com.ua

Відчуваєте постійну втому та сонливість, дратуєтеся без приводу та втратили апетит? Все це може бути ознаками авітамінозу – постійного супутника ранньої весни. Якщо харчуватися правильно, неприємних симптомів можна уникнути. Як організувати свій раціон порадили в обласному центрі здоров’я.

Перш за все, організму потрібне різноманітне повноцінне харчування. Їжте невеликими порціями, але регулярно. В раціоні обов’язкові не лише фрукти та овочі, а й продукти тваринного походження.

Щодня в меню повинні бути вітаміни, необхідні організму. Вітамін А міститься в кабачках, свинячій та телячій печінці, телячому серці та шпинаті. Вітамін D - в тунці, сардині, лососеві. Вітамін Е та В1 - в земляних горіхах та печінці. Вітамін В2 - в яловичій печінці та свинині. Вітамін С - в апельсинах, грейпфруті, брюссельській капусті, обліписі і чорній смородині.

Соки з пачки замініть фрешем. Його потрібно випивати протягом декількох хвилин після приготування. Не слід вживати алкоголь та палити.

Обов’язково порадьтеся з лікарем. Він встановить точну причину поганого самопочуття та за потреби призначить вітамінний комплекс.

Комментарии (2)

Elephant

13:26, 18 марта 2016

У нас на базаре пучок шпината - 6 грн.

kafka

20:07, 18 марта 2016

антихресты! строгий пост сейчас, а вы тут пропогандируете свинину и телятину...

Ссылка скопирована в буфер обмена