На Дніпропетровщині створять єдиний центр екстреної медичної допомоги

На Дніпропетровщині створять єдиний центр екстреної медичної допомоги

Фото: Дніпропетровська обласна рада

Обласна рада спрямує 1,2 млн грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для зведення окремої будівлі Обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Саме будівництво розпочнуть у наступному році.

Про це зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов під час зустрічі з колективом диспетчерської служби Центру.

«На Дніпропетровщині успішно реалізуються європейські стандарти та підходи до надання медичних послуг. У першу чергу це стосується роботи швидкої допомоги, яка зараз працює на досить високому рівні, не кажучи вже про логістику, швидкість опрацювання викликів на номер «103» та приїзду до адресатів. Бувають різні моменти: затори на дорогах, неякісні шляхи, але принаймні перейменування вулиць не позначилось ніяк на швидкості медичних авто. Набагато логічніше та зручніше, коли Центр екстреної медицини буде розташовуватися в одному приміщенні та на одній території. Ми спрямуємо 1,2 мільйона гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації. Саме будівництво розпочнемо вже наступного року», - зазначив Гліб Пригунов.

За словами керівника Центру Радія Шевченко, будівництво такого закладу, де будуть зібрані усі служби, серверні, господарські приміщення значно спростить та зробить роботу лікарів більш якісною і швидкою. Єдиний центр екстреної медичної допомоги передбачає окрему будівлю, де знаходитиметься диспетчерський центр з сучасною серверною, гаражами для швидких, кімнатами відпочинку для лікарів, кабінетами для підвищення кваліфікації, проведення семінарів, нарад тощо.

«Зараз, тільки на нашій диспетчерській службі лежить колосальне навантаження, не кажучи вже про лікарів, водіїв та ін. Адже обслуговуємо не лише мирних громадян, а й поранених бійців АТО. Обласна рада завжди готова надати допомогу та підтримку у вирішенні питань роботи екстреної медичної допомоги. Ми вдячні за розуміння нашої роботи та бажання допомогти, зробити екстрену медицину дійсно європейською», - зазначив він.

Комментарии (3)

Темнейший

21:56, 03 марта 2016

интересно какова стоимость оказания услуг будет? тоже европейская, с обязательной ежегодной страховкой?

Elephant

08:39, 04 марта 2016

Мне кажется, чем больше будет медицинских учреждений (даже платных) тем скорее подтянется качество услуг за счёт специализации, да и цена "просядет" в результате конкуренции. И это произойдёт "естественным путём", благодаря "рыночному фактору". А параллельно можно будет регулировать специализацию путём лицензирования и охват за счёт распределения "потоков" обратившегося населения между клиниками через всякие горздравотделы. Но в любом случае для "медицины катастроф" у нас ничего не было специализированного, так что пускай строят, наверное. Лишь бы "цена вопроса" не перечеркнула смысл благого начинания

Конде

09:14, 04 марта 2016

10 тыс. грн. и где их найти - вот какая посетила мысль, когда заболело в боку, когда показалось, что это может оказаться аппендицитом. С одной стороны и стыдно, что уже будучи взрослым человеком, я не имею достаточных накоплений, а с другой стороны - а как эти деньги насобирать или приумножить, когда в стране нет стабильности, когда перемены почему-то идут в сторону ухудшения, особенно последние два года.

Ссылка скопирована в буфер обмена