Екскурсійна подорож «Листи з фронту» учнів криворізької школи та ветеранів

Екскурсійна подорож «Листи з фронту» учнів криворізької школи та ветеранів

Фото: Первый Криворожский

22 лютого є важливою датою в житті кожного мешканця Кривого Рогу, адже саме цього дня, 72 роки тому, криворіжці-визволителі зробили величезний внесок до героїчного минулого українського народу, визволивши від німецьких загарбників не тільки стратегічно важливий об’єкт.

Для учнів Криворізької школи І-ІІІ ступенів №51 ця подія також є знаковою, адже традиційно відбуваються зустрічі з радою ветеранів шахти «Родіна», які не з чуток знають «Що таке війна?», адже вона, незважаючи на довгі роки, живе в їхніх душах болючими спогадами.

Цього року діти вирішили провести вже традиційну зустріч у форматі екскурсійної подорожі «Листи з фронту» у шкільній кімнаті-музеї. Юні екскурсоводи, провівши пошукову роботу, об’єднали знайдені матеріали у тематичні блоки «Окупація Кривого Рогу», «Підпільне Криворіжжя» та «Визвольні дії криворіжців». Екскурсія супроводжувалась театральними постановками та воєнними піснями, які линули у саме серце запрошеним гостям: Трішину Миколі Олександровиву, учаснику війни, заступнику голови Ради ветеранів шахти «Родіна», Шевченко Людмилі Григорівні, секретарю Ради ветеранів, Братко Володимировичу, динині війни, члену Рад ветеранів та Горовому Володимиру Олександровичу, Голові Ради ветеранів.

Розповіді учнів були доповнені Братко Володимиром Олександровичем, сином льотчика Братко, який і поділився своїми сімейними цінностями – листами з фронту свого батька.

Учні з захопленням слухали про воєнні події, які відбувалися на території рідного міста, та, напевно, у кожного з них промайнула думка про те, що ветерани боролись за їхнє майбутнє, а за майбутнє України тепер відповідати саме молодому поколінню.
І залишається сподіватися, що завтра зовсім не обов’язково буде брати зброю до рук, щоб показати свою любов до Батьківщини. Достатньо буде просто заговорити українською мовою, сидячи за родинним столом, який об’єднав усіх єдиними мирними поглядами на світле майбутнє не тільки Кривого Рогу, а й всієї України.

Коментар на відео: Горовий Володимир Олександрович, Голова Ради ветеранів шахти «Родіна».




Дар'я Бардика, спеціально для 1kr.ua.

Ссылка скопирована в буфер обмена