Як вдома: У Кривому Розі за підтримки ООН відкрився центр послуг для студентів-переселенців

Як вдома: У Кривому Розі за підтримки ООН відкрився центр послуг для студентів-переселенців

Фото: Первый Криворожский

У четвер, 18 лютого, відбулося урочисте відкриття центру для переселенців «Ватра. Простір щирого спілкування». Проект здійснено за підтримки Агентства ООН у справах біженців у співпраці з громадською організацією «Жіноча сотня». Центр відкрили на базі Криворізького педагогічного університету, в якому навчаються близько 400 студентів зі сходу.

Діяльність Громадського центру для внутрішньо переселених особіб, які проживають у Кривому Розі, буде спрямована на їхню інтеграцію у місцеву громаду. У центрі надаватиметься цілий спектр послуг, а саме: юридичні консультації, соціальна та психологічна допомога, консультації з працевлаштування. Також проводитимуться курси іноземних мов, перегляди кінофільмів та інші навчальні й культурні заходи. Важливо зазначити, що всі послуги надаватимуться безкоштовно. Послугами громадського центру зможуть користуватися студенти-переселенці та місцева молодь.

Центр працюватиме у тісній співпраці із Донецьким національним університетом торгівлі та економіки ім.Тугар-Барановського, що переїхав до Кривого Рогу після початку конфлікту на сході.

Вартість проекту склала 100 тис. гривень. За ці кошти, виділені Агентством, було відновлено приміщення, закуплено меблі та офісну техніку. Приміщення було надано університетом на безкоштовній основі.

Відкриття даного громадського центру є одним із Проектів швидкого реагування Агентства ООН у справах біженців (UNHCR). Такі проекти, спрямовані на мирне співіснування вимушених переселенців та місцевих жителів, надають допомогу із вирішенням найгостріших проблем приймаючих громад, зокрема у сфері психо-соціальної та юридичної допомоги.






Комментарии (1)

173region

20:20, 18 февраля 2016

Хоть пособие не обещайте никому-иначе будет как в Европе...

Ссылка скопирована в буфер обмена