Працівників медичних закладів Кривого Рогу вчать толерантно відноситись до ВІЛ інфікованих

Працівників медичних закладів Кривого Рогу вчать толерантно відноситись до ВІЛ інфікованих

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі успішно провели вже 15 одноденних тренінги для медиків на тему: «Формування толерантного ставлення медичних працівників до людей, які живуть з ВІЛ, та представників груп найвищого ризику», які реалізовуються у рамках проекту RESPECT – «Зменшення стигми та дискримінації, пов`язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України». Загалом за 15 тренінгів навчання пройшли понад 347 медиків криворіжжя.

Про це повідомляє прес-центр «Всеукраїнської мережі ЛЖВ».

Під час заходу тренера надавали медичним працівникам розгорнуту інформацію про ВІЛ-інфекцію та епідемічну ситуацію, можливі шляхи інфікування та методи профілактики, законодавчу базу України в сфері охорони здоров’я та протидії ВІЛ, основи консультування та тестування пацієнтів на ВІЛ, захист від інфікування на робочому місці та постконтактну профілактику, а також відповідають на численну кількість запитань від медичного персоналу.

Тренінги триватимуть до червня 2016 року та охоплять 720 медичних працівників.

«Завдяки тренінгу я ознайомилась з законодавчою базою в сфері ВІЛ/СНІДу, що дозволить мені в майбутньому використовувати отриманий досвід для уникнення кризових ситуацій, пов’язаних з ВІЛ-позитивними пацієнтами, наприклад те, що підліткам з 14 років не потрібен дозвіл батьків для проходження тесту на ВІЛ, та багато іншого. Дуже вдячна за тренінг», - говорить Лавренова Валентина, старша медична сестра кабінету платних послуг ОКЗ «Криворізький шкірно-венерологічний диспансер».

«Тренінг виявився цікавим та корисним. Адже через недолік інформації про ВІЛ-інфекцію та шляхи її передачі у мене з’являвся острах перед пацієнтами з ВІЛ статусом, що було проблемою у наданні їм кваліфікованої допомоги. Завдяки отриманій на тренінгу інформації я змінила своє ставлення до людей зі статусом «ВІЛ+» та залюбки поділюсь новим досвідом з колегами», - Желєзняк Валерія, медична сестра КУ «ЦПМСД №2» амбулаторії №2.

Напомним, в Кривом Роге прошел велопробег при поддержке организации «НеДайСНІДуШанс».



Комментарии (1)

LM

12:35, 18 февраля 2016

Мне кажется, медикам начинать нужно с тренингов по гуманному отношению к пациентам вообще! И разъяснения, что такое клятва Гиппократа, в частности. Им вообще, последнее время человечности не хватает...

Ссылка скопирована в буфер обмена