Як вберегти себе від переохолодження, перебуваючи на вулиці

Як вберегти себе від переохолодження, перебуваючи на вулиці

Фото: techno.net

Синоптики прогнозують, що через декілька днів в Україні стане тепліше. А поки морозна погода переважає розповімо як вберегти себе від переохолодження, перебуваючи на вулиці:

1. Одягайтеся багатошарово. Тобто одягніть на себе кілька легких кофт замість однієї теплої. Це буде запобігати спітнінню, яке на морозі небезпечне. З цих же міркувань, одяг має бути цілком вільним.

2. Захищайте відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс і вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром. Памятайте — зачіска не важливіше ніж ваше здоров’я.

3. Візьміть запасний одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі. Іноді достатньо змінити мокрий одяг на сухий, щоб уникнути переохолодження.

4. Не виходьте на мороз голодним. Обов'язково добре поїжте, краще щось висококалорійне. Замерзли – також з'їжте що-небудь.

5. Заходьте кожні півгодини-годину у тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на дворі.

6. По можливості візьміть із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом.

7. Працюйте руками, рухайте ними, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах. Так само рухайте пальцями ніг. Не перевтомлюйтеся. Втомлена людина швидше піддається переохолодженню.

8. Категорично заборонено торкатися металу, бензину. Метал дуже добре проводить тепло і у місці дотику може виникнути обмороження. Те саме стосується і бензину. Під час роботи з такими матеріалами на морозі неодмінно використовуйте рукавички.

9. Категорично заборонено вживати спиртне, тому що алкоголь розширює судини на поверхні тіла, що призводить до швидших втрат тепла. Крім того, алкоголь просто послаблює ваш власний контроль за ситуацією, що заважатиме вберегтися від ушкоджень у складних умовах. Нікотин також не найкращий помічник у боротьбі з холодом через свій згубний вплив на стінки судин.

10. Пам'ятайте, якщо у вас з'явилися симптоми переохолодження – воскові плями та оніміння шкіри, негайно перейдіть у тепле приміщення на кілька годин, зігрійтеся, поїжте.

11. Не забувайте про те, що в нашому місті є спеціальні пункти обігріву, якщо відчули що змерзли — не вагаючись відвідайте один із них. Адресу ви можете знайти за цим посиланням.

Комментарии (1)

14:36, 04 января 2016

Да, есть пару пунктов ... только они закрыты на ключ. А палаток я и не наблюдаю как в том году. А вот где бомжам греться? Собачкам ?

Ссылка скопирована в буфер обмена