Дістаньте руки з кишень, носіть неслизьке взуття та ходіть як лижник: Правила безпеки під час ожеледиці

Дістаньте руки з кишень, носіть неслизьке взуття та ходіть як лижник: Правила безпеки під час ожеледиці

Фото: Днепропетровская ОГА

На Дніпропетровщині ожеледиця. За такої погоди в рази збільшується кількість травм, зазначають лікарі. Щоб не заробити забій та зберегти свої кістки цілими, підберіть взуття з неслизькою підошвою, наступайте на всю ступню та дістаньте руки з кишень.

Декілька простих правил безпеки нагадали в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації.

Одягайте взуття з рельєфною підошвою з пористого матеріалу, не носіть високих підборів. Це допоможе уникнути падінь. Дивіться собі під ноги, намагайтеся обходити слизькі місця та нахилені поверхні. Якщо це неможливо, пересувайтеся як лижник - невеликими ковзаючими кроками. Тримайте коліна розслабленими та наступайте на всю підошву. Дістаньте руки з кишень – так простіше контролювати рівновагу. Будьте уважними на проїжджій частині дороги: не поспішайте і, тим паче, не біжіть.

Літнім людям рекомендується використовувати тростину з гумовим наконечником або спеціальну палицю із загостреними шипами.

Падайте правильно. Рятуйте свої кістки, а не сумочку або пальто. Коли відчули, що рівновагу втрачено, намагайтеся присісти, згрупуватися, приземлитися на бік і перекотитися. Так сила удару зменшиться. Якщо ви розумієте, що падаєте на спину - притисніть підборіддя до грудей, а руки витягніть вперед. Це допоможе уникнути удару потилицею і струсу мозку. Не намагайтеся приземлитися на лікті - це найімовірніше призведе до перелому. А от якщо ви вагітні, старайтеся впасти саме на спину.

Комментарии (4)

Панин

10:09, 02 января 2016

Жэкосовковая инструкция.Дворники улетели на отдых в Дубаи?

А поговорить?

10:14, 02 января 2016

Просто безопасность. Не плачь, не бойся, не проси.

КАРАПУЧИЛО

18:10, 02 января 2016

СКА ПОСЫПАТЬ СКОЛЬЗКИЕ МЕСТА НЕ МОГУТ?ТВАРИ...

Kritika

09:23, 04 января 2016

Эта информация не для дворников,отдыхающих в Дубаи.ЖЭКам и новым управителям она тоже ни к чему.У нас прекрасный мэр,который отвечает за всё -и за безопасность передвижения в том числе.Но он по улицам пешком не передвигается.Поэтому смотрите под ноги и вспоминайте этот гололёд на местных выборах.

Ссылка скопирована в буфер обмена