Київський «Динамо» в Кривому Розі обіграв «Кривбас» (Оновлено)

Фото: Первый Криворожский

Вчора, 17 грудня, у Кривому Розі відбулася домашня гра БК «Кривбас» із київським «Динамо».

Нагадаємо, в першому колі зазначені команди закінчили гру із рахунком 65:73 на користь криворізьких спортсменів. Але, цього разу напад дружини Володимира Рижова виглядав більш організованим, а оборонний механізм працював весь матч практично без збоїв, повідомляє прес-відділ БК «Кривбас».

До екватора першої чверті зонний захист киян приносив необхідний результат. В атаці у гостей проявляв активність Анатолій Челован, багато в чому завдяки екс-гравцеві «Кривбасу», гостям вдалося оформити невеличкий заділ («19:10»), однак камбек «червоно-білих» не змусив себе довго чекати. Ривок «9:0» від Бояркіна, Забірченко і Глєбова дозволив місцевим улюбленцям швидко повернутися в гру. Рівна боротьба в першій чверті стала відображенням результату на табло «22:22».

По закінченню невеликої перерви, «Кривбас» почав розтягувати зонний захист «Динамо» по периметру, де в кінці атаки баскетболісти в білих майках часто здійснювали точний дальній кидок. Після чергової гаубиці дружини Плєханова, гості отримали «-9», але варто було основній обоймі «Кривбасу» присісти відпочити, як «динамівці» тут же нівелювали різницю, більш того організований американським тандемом Фендербук/Доггет спурт «11:0» дозволив команді Рижова піти на антракт у ранзі лідера.

Після зміни сторін «Динамо» продовжив тиснути на хворе місце «Кривбасу» - трисекундну зону, тут позначилася відсутність Дмитра Липовцева, який до речі дуже згодився б зі своєю агресією і вмінням вдало захищатися. Квінтон Доггет на пару з Дроздовим постійно прошивали оборону криворіжців, до того моменту здорово граючий Євген Ворник (до речі, єдиний зі своєї команди з плюсовим коефіцієнтом ефективності «+8») отримав фолаут і «Кривбас» разом з його відсутністю втратив в мобільності і оперативності. У заключному відрізку зустрічі криворіжці застопорилися в атаці, в той час як Дроздов и Ко вперше в матчі оформили двозначну перевагу «61:71». Команду з Кривого Рогу знову почав героїчно рятувати Глєбов, його точний триочковий скоротив відставання до «-3», однак більше вичавити господарі не зуміли. «Динамо» були швидше за суперника у швидкості і точніше у ключові моменти зустрічі. Наприкінці гості впевнено протримались на безпечній для себе дистанції, оформивши восьму перемогу в чемпіонаті. Для підопічних Валерія Плєханова ця поразка стала 4-ою у 14-ти матчах.

СТАТИСТИКА

«Кривбас» (Головний тренер: Валерій Плеханов): Бояркін (14 + 8 підбирань + 8 передач – 5 втрат), Забірченко (7 + 7 підбирань + 4 передачі, 4 втрати), Глєбов (25), Нікітін (6 + 6 підбирань), Івшин (10 + 5 підбирань + 2 блок-шота) – старт; Щепкін (2), Дробязко, Тихонов, Ворник (6).

«Динамо» (Головний тренер: Володимир Рижов): Слипенчук (3 + 11 передач + 4 перехоплення – 6 втрат), Шундель (9), Фанденберк (17 + 7 передач), Дроздов (17 + 5 підбирань + 5 передач + 5 перехоплень), Челован (14 + 7 підбирань) – старт; Фурс (), Доггет (20).


Ссылка скопирована в буфер обмена