Передноворічні поради мешканцям міста стосовно придбання ялинок та про збереження лісових насаджень і природи

Передноворічні поради мешканцям міста стосовно придбання ялинок та про збереження лісових насаджень і природи

Фото: meridian.in.ua

У всіх лісогосподарських підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України розпочалася реалізація ялинок, заготівля яких планується на спеціальних плантаціях або у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

Про це повідомляє прес-служба виконкому Криворізької міської ради.

«Шановні мешканці міста, головним символом свята є новорічна ялинка, але купувати ялинку слід зі спеціальним маркуванням (чипом чи етикеткою). У цьому випадку Ви отримуєте гарантію того, що це дерево вирубане легально й пройшло радіологічний контроль. Не варто купувати ялинку в місцях нелегального продажу, невідомого походження, без відповідного маркування (чипу), бо такі деревця можуть приховувати в собі «неприємні сюрпризи», особливо нести загрозу вашому здоров’ю і вашим рідним», - сказано у повідомленні відомства.

Прес-служба Держлісагентства України також просить звернути увагу на те, що підтвердженням легальності заготівлі новорічної ялинки та правомірності її реалізації є наявність уніфікованого засобу маркування.

Слід зазначити, що після прикріплення такої етикетки шляхом склеювання етикетки навколо стовбура ялинки, унеможливлюється її повторне використання, оскільки при розклеюванні штрих-код розривається.

Разом із самоклейними етикетками лісгоспи будуть використовувати бірки, які були закуплені в минулі роки.

Відповідно до етикетки або бірки, що кріпиться на новорічну ялинку, кожному деревцю у Єдиній державній системі ЕОД присвоюється індивідуальний номер та ведеться реєстр усіх заготовлених рослин.

Новорічні ялинки, які реалізовуватимуться на ринках, зокрема на «стихійних», без вищеназваних уніфікованих засобів маркування скоріш за все можуть мати сумнівне походження.

Про походження придбаної новорічної ялинки кожен бажаючий може дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бірки на сайті підприємства оператора безкоштовно.

Про факти незаконного вирубування ялинок прес-служба Держлісагентства просить повідомляти на гарячу лінію Держлісагентства України 0-800-604-473 й обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

«Шановні мешканці міста! Будьте свідомими та пильними, не купуйте ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства та із завданням шкоди молодим насадженням, лісовим культурам і природі в цілому. Контактна інформація: відділ з питань захисту прав споживачів апарату міської ради і виконкому, пл. Радянська, 1, тел. 493 04 76», - повідомляють у прес-службі виконкому.

Комментарии (10)

Про давец

20:59, 17 декабря 2015

Сегодня спрашивал среднюю елку- 180 грн. Дороговато...

21:03, 17 декабря 2015

Про давец, сегодня узналвал на 173 от ста гривен

rahs

21:02, 17 декабря 2015

Да нах такая радостт

oksanka7777777

21:41, 17 декабря 2015

дорого ёлки..

-Белка-

21:44, 17 декабря 2015

Куплю в этом году веточку, разве что для запаха. Не вижу смысла целое живое дерево дома ставить и смотреть как засыхает. Это не цветок, что растет за 2 месяца.

01:49, 18 декабря 2015

У нас по городу стихийных рынков сёлками непонятного происхождения как вшей у бомжа, куда смотрит дэржлисагенство?и почему все молчат?вам плевать на здоровье свое и ваших детей? а вдруг эти ёлки из чернобыля тут лежат и радиацию распространяют, я уже молчу за тех кто рискнул поставить её у себя дома. А ведь раковае заболевания в кривом рогу помолодели и количество больных онко мног а давление у каждой 2 бабушки.

08:27, 18 декабря 2015

[Гость] Санёк, Так при чем здесь ёлки? А целый год мы чем дышим? Вы знаете, какой радиационный фон в Криввм Роге? Цивилизованные люди к нам просто не едут.

01:51, 18 декабря 2015

Предлагаю затравить гарячий номер этого лес надзора сообщениями о нелегальной продаже ёлок и в полицию я думаю тоже можно сообщать

wazkez

09:56, 18 декабря 2015

Дорого лучше эти деньги на новогодний стол кинуть

wazkez

19:10, 18 декабря 2015

Дп

Ссылка скопирована в буфер обмена