Безпечне свято: встановлюйте новорічну ялинку подалі від обігрівача та прикрашайте лише заводськими гірляндами

Безпечне свято: встановлюйте новорічну ялинку подалі від обігрівача та прикрашайте лише заводськими гірляндами

Фото: bedroomkitchen.com

На носі Новий рік, тож мешканці Дніпропетровщини вже починають приємні приготування. Купують подарунки, обирають святкове меню та, звичайно, наряджають ялинку. До цієї справи слід підійти з розумом, впевнені надзвичайники. Щоб зелена красуня радувала око, а не палала в прямому сенсі слова, ставте її подалі від обігрівачів та прикрашайте лише справними гірляндами. Ще кілька правил, які допоможуть уникнути пожежі, нагадали в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської облдержадміністрації.

Встановлюйте ялинку на стійкій підставці подалі від опалювальних приладів. Не прикрашайте її легкозаймистими іграшками, ватою, свічками та папером. Електричні гірлянди повинні бути заводського виготовлення і повністю справні. Не залишайте їх увімкненими без нагляду. Не слід і дозволяти дітям самостійно вмикати електрогірлянди на ялинці. Неможна одягати малечу в костюми з вати та марлі.

Не розпалюйте в приміщенні феєрверки, бенгальські вогні, хлопавки та свічки.

Якщо уникнути пожежі не вдалося, негайно вимкніть електроприлади – гірлянди, телевізор – з мережі. Штучну ялинку, яка загорілася, не можна брати руками. Слід накинути на неї щільну ковдру. Викличте рятувальників за номером 101.

Комментарии (1)

14:01, 13 декабря 2015

А что у народа есть повод праздновать? Снемите с премьерства очкастую гниду это будет самым большим праздником!

Ссылка скопирована в буфер обмена