Металург, десантник, патріот: ім’я ще одного криворізького Героя АТО увіковічнили в меморіалі

Металург, десантник, патріот: ім’я ще одного криворізького Героя АТО увіковічнили в меморіалі

Фото: Днепропетровская ОГА

Коли в Україні оголосили про мобілізацію, Олексій Єманов, не чекаючи повістки, одним із перших пішов до військкомату. Захищав Батьківщину у 25-й повітрянодесантній бригаді. Загинув під обстрілами градів у Донецькій області. У рідному місті Героя встановили меморіальну дошку. Про це повідомляє департамент освіти та науки облдержадміністрації.

Олексій Єманов – випускник Криворізького центу професійної освіти металургії та машинобудування. Про учня тут згадують з теплотою. Розповідають, юнак був з добрим серцем, здатний співчувати оточуючим, завжди терпляче ставився до недоліків людей.

У перші дні АТО Олексій пішов до військкомату. Служив гранатометником у 25-й повітряно-десантній бригаді. Товариші по службі згадують: Олексій був оптимістом та дуже любив родину, телефонував їм, навіть у найгарячіші моменти.

16 серпня 2014 року його рота відправилась на пошуково–розвідувальну операцію в Жданівку, Донецької області. 17 серпня, успішно закінчивши її, отримали наказ їхати
на Нижню Українку. Колона з танків рушила вперед, а БМП десантників піднялися на вершину. Там вони були як на долоні. І в цей момент їх накрили градом. Загинуло 20 військових, серед них був і 26-річний Олексій.

Олексій Єманов посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» та нагрудним знаком «За заслуги перед містом ІІІ ступеня».

У рідному технікумі Олексію встановили меморіальну дошку, щоб кожен пам’ятав про подвиг героя та його любов до Батьківщини. На відкриття зібралися викладачі, учні, військові та просто небайдужі люди. Присутні згадували, яким був Олексій, та вклонилися його подвигу.






Комментарии (5)

15:09, 11 декабря 2015

На один ангел небеса стали богаче

fuke fakes

17:18, 11 декабря 2015

А почему нет ничего о скорби, или хотя бы маленьком сожалении о сотнях и сотнях детей, девушек, женщин, убитых украинскими ВС ни за что? Да и этот парень погиб ни за что! Жаль его и его близких. Но комментарии свободная пресса не должна удалять, если в них не содержится никаких нарушений ни правил сайта ни общепринятых моральных норм.

00:39, 12 декабря 2015

Маразматики. Поведайте, что за слово вообще такое ***, без википедии желательно. Вечная память герою, защищавшему Украину от таких дибилоидов. К сожалению и в Кривбассе такие есть. По поводу "ни за что"... весьма спорное утверждение если учесть что ВСУ призванное защищать территорию государства, защищает территорию государства

01:01, 12 декабря 2015

[Гость] fоrzаjuvеfоrzа, согласен! Кто против конституции Украины тот враг!!!

fuke fakes

04:19, 12 декабря 2015

Против Конституции Украины стоял майдан, против неё нынешний президент стал президентом, против неё принимает "законы" Верховная рада, против неё объявили т. н. АТО, против неё, в конце концов, происходят "митинги", организованные Соболевыми-Семенченками в Кривом Роге.

Ссылка скопирована в буфер обмена