Якщо Ви перемерзли, одягніть вовняні шкарпетки та випийте солодкого чаю

Якщо Ви перемерзли, одягніть вовняні шкарпетки та випийте солодкого чаю

Фото: Открытые источники

Стовпчик термометра наближається до нуля, на вулиці вітряно, а ви ще й ноги промочили? Тут і до застуди недалеко. Щоб уникнути хвороби при переохолодженні, лікарі радять одягти сухі вовняні шкарпетки та випити солодкого чаю. Натомість розтирати обморожені ділянки тіла снігом, ставати під гарячий душ або зігріватися алкоголем – суворо заборонено.

Про це повідомляє Дніпропетровський обласний центр здоров’я.

Озноб, м'язове тремтіння, загальмованість і апатія, неадекватна поведінка, а часом навіть марення і галюцинації, посиніння губ та зниження температури тіла свідчать про переохолодження. Відчули навіть легкі прояви цих симптомів – вживайте заходів.

Якщо у вас промокли ноги, а додому ще далеко, постарайтеся знайти сухе місце, щоб не мокнути далі. Більше рухайтеся – це покращить кровообіг та зігріє організм зсередини.

Вдома одразу зніміть мокрий одяг. Вкрийтеся ковдрою або надягніть теплі речі. Краще за все зігрівають вовняні та фланелеві тканини. Випийте молока або чаю. Тепла рідина буде сприяти відновленню кровообігу та наповнить організм теплом.

При переохолодженні ні в якому разі не можна грітися в гарячій воді або біля батареї. Так ви тільки нашкодите собі, адже відновлювальний період має бути поступовим. Забороняється пити алкоголь – він підсилює обмін речовин і забезпечує більш високу тепловіддачу. Не можна і розтирати обморожені ділянки тіла снігом.

Переохолодження може призвести і до більш важкого стану: людина непритомніє, пульс і дихання уповільнені або взагалі відсутні. В такому разі потрібно зробити штучне дихання та викликати швидку.

Комментарии (3)

09:22, 10 декабря 2015

Шапка басмачка на лисый галава

09:55, 10 декабря 2015

Походу пациенты с Гейковки дорвались до"компа" в ординаторской,при чём здесь майдан и Вилкул к теме данной статьи?!

Александр

22:20, 10 декабря 2015

Шо вы говорите ?! Инструктаж в детском саду...

Ссылка скопирована в буфер обмена