Обігрівачі можуть стати причиною пожежі

Обігрівачі можуть стати причиною пожежі

Фото: Днепропетровская ОГА

Зима – це час електрообігрівачів та камінів. Без цього взимку не обійтись. Однак ці прилади підвищують навантаження на електромережі та збільшують ризик надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляють в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації.

Найчастіше в селі причиною побутових пожеж стають каміни, в місті – електрообігрівачі. Люди залишають камін без нагляду, не використовують спеціальні щити, щоб жар не потрапляв на підлогу. Як наслідок – пожежа.

Схожа ситуація й з електроприладами. Пошкоджені, аварійні обігрівачі можуть спалахнути самі, або стати причиною короткого замикання.

Дотримуйтеся простих правил, які дозволять зберегти життя та майно від вогню.

На горючій підлозі перед топкою треба прибити металевий лист. Всі димові труби повинні бути заштукатурені й побілені. Перед початком та упродовж усього опалювального сезону необхідно очищати димоходи від сажі. Золу й шлак із топки потрібно заливати водою і виносити у спеціально відведені для цього місця.

Не користуйтеся для опалення саморобними електрообігрівачами. Не вмикайте його у пошкоджені розетки. Не слід користуватися й обігрівачами, що мають пошкоджені деталі, або й самі частенько виходять з ладу. Залишати без нагляду ввімкнені в електромережу нагрівальні прилади також не варто. Так само. Як і заклеювати електропроводку шпалерами або горючими тканинами.





Комментарии (5)

08:55, 09 декабря 2015

А без них никак))))) живу на 4 этаже и батареи всегда холодные, правильно денег принесите, а есть у вас тепло или нет всем плевать. А потом говорят почему ты не любишь Украину?

22:18, 09 декабря 2015

[Гость] . Есть и такие рабы которые считают себя свободными, и паст свою открывают типа всё ок))) Смешно

09:23, 09 декабря 2015

Хоть думай когда пишеш ты сдесь живеш .или ты троль московитянский?

09:24, 09 декабря 2015

Бутылка водки а не обогреватель с нашим правительством, так что стойте на майдане там в палатках ещеобогреют

КАРАПУЧИЛО

12:12, 09 декабря 2015

БЕЗ ВНИМАНИЯ все может быть ОПАСНЫМ!

Ссылка скопирована в буфер обмена