Сайт Криворізької міської ради не відповідає вимогам закону «Про доступ до публічної інформації»

Сайт Криворізької міської ради не відповідає вимогам закону «Про доступ до публічної інформації»

Фото: annsite.at.ua

Серед дванадцяти з двадцяти сайтів міських рад Дніпропетровської області, які не виконують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» опинився сайт Криворізької міської ради.

Про це повідомляє видання «Днепр. Главное» з посиланням на київський Центр політичних студій та аналітики.

Моніторинг сайтів виявив, що Криворізька міська рада не вказала жодної контактної інформації. Сайт Апостолівської міської ради не працює.Верхньодніпровська та Підгородненська міські ради взагалі не мають своїх сайтів. Лише Дніпропетровська міська рада на своєму офіційному сайті не вказала електронну пошту, не розмістила загальний контактний телефон і забула вказати код міста, хоча телефони секретаря та заступника міського голови є. Без коду міста виявилися ще Вільногірська та Дніпродзержинська міські ради.

Відзначимо, що Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однією з вимог Закону є обов’язкове розміщення на сайті органу влади повної контактної інформації, а також контактної інформації для надсилання запиту.

Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої прозорості, публічності та підзвітності.

Комментарии (3)

17:42, 08 декабря 2015

Нашо він взагалі потрібен?! Бачити рожи корупційні та історію міста прочитати?!

17:54, 08 декабря 2015

Поддержи петицию
https://pеtitiоn.prеsidеnt.gоv.uа/pеtitiоn/18314

_Alex_

17:58, 08 декабря 2015

http://kryvyirih.dp.ua/sklad_vikonavchogo_komitetu/adresa_vikonavchogo_komitetu_krivorizkoi_miskoi_radi на этой страничке есть адрес эл. почты, если кто-то не умеет пользоваться интернетом - это его проблемы

Ссылка скопирована в буфер обмена