Дніпропетровщина першою в Україні прийняла обласний бюджет

Дніпропетровщина першою в Україні прийняла обласний бюджет

Фото: Днепропетровская ОГА

Більше на дороги, водоводи, дитячі садки, зарплати, медикаменти та пільги. Дніпропетровщина першою в Україні прийняла обласний бюджет на 2016 рік. Особливість нового бюджету регіону – його соціальна та інфраструктурна спрямованість.

Вперше в історії України область прийняла власний бюджет без затвердженого всеукраїнського. Це стало можливим завдяки новому Бюджетному кодексу і децентралізації. Облдержадміністрація повністю підготувала і передала обласній раді проект бюджету. Його підтримали всі 79 депутатів, які були присутні в залі.

«Депутати проголосували одностайно за, тому що ми не могли залишити область жити на 1/12 минулорічного бюджету. Кожен згадав 2015 рік, коли регіон почав реально освоювати бюджет розвитку тільки влітку і фінансувати проекти тільки у вересні. Цього року вже з 1 січня Дніпропетровщина буде жити за новим бюджетом і вільно виділяти кошти на заплановані проекти», - зазначив Валентин Резніченко.

Бюджет Дніпропетровщини-2016 вперше за останні роки максимально врахував потреби жителів регіону. Збільшено видатки по всіх сферах розвитку і соціального забезпечення: будівництво та ремонт шкіл, дитсадків, лікарень, водоводів і доріг, соціальні виплати, субсидії та пільги.

«Завдяки децентралізації, яку проводить в країні Президент Петро Порошенко, і оновленому бюджетному кодексу регіони вперше можуть самостійно формувати і приймати бюджет. І Дніпропетровщина першою скористалася новою можливістю. Ми направили частину коштів на вирішення нагальних проблем мешканців регіону. Збільшено видатки на зарплати, стипендії, пенсії, і пільги. У 1,5 раза зріс бюджет розвитку - це нові дитячі садки, школи, дороги, лікарні», - підкреслив Валентин Резніченко.

Керівник регіону додав, що витрати на зарплати, харчування в лікарнях і школах, медикаменти, пенсії та стипендії, пільги збільшено на 20%.

На розвиток регіону передбачено 1,5 млрд. грн. Це на 64% більше, ніж торік. Зокрема, майже втричі збільшено видатки на ремонт доріг, вчетверо - на водопостачання, удвічі - на обладнання, в 25 разів зросли витрати на придбання та ремонт житла.

Обласний бюджет, прийнятий на 2016 рік, - 12,6 млрд. грн. Очікується, що дохід регіону в 2016-му завдяки децентралізації зросте на 25%.



Комментарии (9)

20:30, 04 декабря 2015

Люди,заживем!

20:33, 04 декабря 2015

Медальку купите себе.

20:34, 04 декабря 2015

Посмотрим на детсадики, кто будет краски , карандаши, игрушки, мебель,что быстро на приход ставят, родители покупать или буджет Днепропетровщины??? Хотт бы не трындели!

10:56, 06 декабря 2015

[Гость] , карандаши, игрушки и т.д. покупает каждый родитель своему ребенку лично!! Это не спонсируется! Выделеные деньги на сад идут на его ремонт, на ремонт техники или покупку новой!

20:51, 04 декабря 2015

Статки наших депутатів зростуть на 63%......

21:42, 04 декабря 2015

Это пока обещание а не дело. У нас все орут будете жить как в масле а на самом деле в ж*пе. Это тупо связано с кривбасом. У нас люди на хрень быстро ведутся. Пускай делом докажут а не языком.

21:45, 04 декабря 2015

Вилкул ща выйдет и скажет мы на 75% лучше жить будем. А днепр заявит на 80%. А в конце ж*па. Так нах днепр орет,пускай докажет)))

21:54, 04 декабря 2015

Давайте верить в хорошее!Что-то же делают,пытаются,стараются

22:42, 04 декабря 2015

Всегда так было , увидел премьер или рвач какойто что есть деньги и начинаются визиты в город или на заводы. Выделяйте , я класный . Властелины стараются , потом комуто идет зачет , это знают любоненки, мовчаны,северенюки , за вилкулов помолчу ато минусовать начнут.

Ссылка скопирована в буфер обмена