Як проходило перше засідання новообраних депутатів Криворізької міської ради

Як проходило перше засідання новообраних депутатів Криворізької міської ради

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 18 листопада, відбулося перше засідання нообраних депутатів Криворізької міської ради.

Про те як проходило засідання обранців народу в своєму facebook написав депутат міської ради від політичної партії «Сила людей Кривого Рогу» Юлій Морозов.

«1. Ціла група депутатів і активних кандидатів Сили Людей Кривого Рогу зі вчорашнього дня до пізньої ночі, а дехто і до ранку були в ТВК. Там відбувався цинічний, але досить добре продуманий бєспрєдєл. Головна мета – провести сьогодні щось схоже на сесію, де представити когось, схожого на мера.

Команда Милобога за допомоги інших прогресивних сил, нас в тому числі, намагалася добитися розгляду скарг перед цим, але ТВК у нас повністю контрольована Гівелем, там є люди від Народного Фронту, Батьківщини, БПП, РПЛ, «Укропу», які зазвичай голосують абсолютно синхронно з Опоблоком. Є троє героїв – двоє від Самопомочі і один від Відродження, які не просто вперто гнуть свою лінію, а ще й досить сміливо і адекватно намагаються переламувати ситуацію, але зазвичай це без шансів.
Також тривають серйозні спроби через верховне керівництво НФ, РПЛ, БЮТа замінити їхніх членів комісій, але, в тому числі, через саботаж ЦВК поки що вони не мають успіхів.

2. Читаючи про «криворізький майдан», й інші «успіхи патріотичних сил в Кривому Розі», пам’ятайте, що зазвичай в них велика частина «політики» в чистому вигляді, тобто це може бути і блєф, і перебільшення, і посилення позицій на перговорах. Навіть коли подібні заяви роблять ваші улюблені патріотичні нардепи чи лідери місцевих партій.

3. Ми розпочали консультації «демократичного табору», в яких беруть участь 5 партій. Навіть розуміючи, що по роботі в ТВК, «демократичність» деяких партій в Кривому Розі під великим питанням, ми все одно намагаємося витиснути максимум можливого з поєднання зусиль. Ми ці консультації розпочали вчора, маємо певні позитивні зрушення, але:

  • більшість партій зараз в дикому цейтноті, хтось ділить мандати, хтось активно б’ється в другому турі, хтось святкує «перемогу» на виборах до міськради;
  • майже всі партії тільки формують свою структуру, розбираються з зонами впливу і відповідальності, тому навіть найпростіші речі йдуть не просто;
  • часу не вистачило, адже Гівель і КО примудрилися призначити засідання на сьогодні на 9:00 (призначали вчора вночі), тому консолідовану позицію ніхто між собою якісно визначити не зміг і не встиг. Тому всі діяли так, як розуміли ситуацію.
4. Як діяли ми:

  • По-перше, один наш депутат, Андрій Немченко, фізично не встиг здати документи, необхідні для реєстрації депутатів. Він має на це 20 днів, які спливають 25 числа. Тому його конституційні права однозначно порушені, про що, скоріше за все, буде судовий позов. Спробуємо визнати «сесію» незаконною;
  • Троє наших депутатів (Юлій Морозов, Сергій Попович і Світлана Сова – по ній буде окрема заява) спробували отримати порядок денний, проекти рішень чи ще якісь офіційні документи, але нічого подібного не було. Ми прийняли рішення зайти до сесійної зали, щоб бачити і розуміти все, що відбувається зсередини, але, не вважаючи зібрання легітимним, звичайно, мали чітке рішення ні за що не голосувати. Планували виступити і зробити чітку заяву по нашій оцінці ситуації і не легітимності процесів, що відбуваються.
5. Що ж було на «сесії»?

Електронної реєстрації не було, хто з депутатів присутній, хто ні, ніхто не знає. Для масовки і картинки нагнали чимало представників викокному.

Голосувань не було, виступів не було. Після гимну, який більшість не співала, голова ТВК Павло Гівель зачитав якийсь лівий список обраних депутатів. Там був наявний наш Немченко, Милобог, який не писав ніяких заяв, наша Ірина Голоднова, яка прийняла рішення йти працювати до Інгулецької райради, про що написала відповідну заяву.

Потім той же Гівель заявив, що за результатами підрахунку голосів у 2-му турі міським головою обрано Юрія Вілкула, якому він і передав права головуючого.

Вілкул сказав 2 речення, про те, що буде працювати на благо міста і України і закрив сесію.

Більшість депутатів розбіглися. Ми вийшли до преси і я дав коментарі з нашою оцінкою ситуації.

І тепер відповіді на «складні питання».

  • Чому ми зайшли, коли Самопоміч і Укроп не зайшли?
Узгодженої позиції не було і близько. Всі діяли так, як розуміли ситуацію. Представники цих партій нашу позицію почули, і, сподіваюсь, розуміють.

  • Чому не блокували трибуну?
Депутати міськради, на відміну від нардепів, не мають недоторканості. Як ви розумієте, 2 фракції з «демократичного» табору не заходили до зали, тому нас було фактично троє. Навіть якщо б приєднався хтось з РПЛ чи БПП, викликана міліція відтіснила нас би за 30 секунд. А в разі агресивного супротиву, я б зараз сидів під арештом. Не те, що я цього боюся, але ми б’ємося лише тоді, коли бачимо серйозні шанси на перемогу. Тут їх нема навіть теоретично.

Плюс опоблок зараз чітко працює на картинку: у нас все добре, он – мітінг «завілкула» біля міськради, є легітимний мер, є притомна більшість в міськраді, всі інші - страшні радикали, які ні на що нездатні, лише битися і руйнувати. Дозволити їм прикрасити цю картинку кадрами з бойовиками «Сили Людей» не входить до наших планів.
Принаймні поки що.

  • Чи ви визнаєте Вілкула обраним мером? Чим ця епопея з 2м туром закінчиться?
Ні, не визнаємо. Навіть якщо відкинути морально-етичну складову, триває розгляд скарг, наскільки нам відомо, вже подані судові позиви. Ми визнаємо вибори, коли Юрій Милобог і його штаб чітко скажуть, що їхні скарги розглянуті, судові рішення вони отримали і всі можливі апеляції подали, чи вони відмовляються від подання апеляцій. Коли це трапиться – невідомо, але страшенна спішка гівельського ТВК показує, що їм є чого боятися.

  • Як себе вели інші партії?
ОПоблок як завжди – одобрямс, встаємо, хлопаємо, радіємо.

БПП – один з п’яти стримано аплодував, коли всі аплодували Вілкулу. Ще один знімав все на телефон.

БЮТ – сиділи з камінними обличчями, не вставали, не аплодували. Бабенко намагалася посміхатися, як на білборді.

РПЛ – сиділи мовчки, не аплодували, виглядали трохи розгубленими.

  • Ви плануєте і далі сидіти в залі пасивно? На що вас люди обрали?
Ми плануємо витискати максимум з ситуації. Пам’ятайте, ми маленька фракція, нова молода партія, проти якої діють мастодонти і професіонали виборчих маніпуляцій.
Але система тріщить, і все буде добре неодмінно
».


Комментарии (44)

18:41, 18 ноября 2015

Вилкул наш вор! Ура

18:49, 18 ноября 2015

[Гость] , штопанный коммент)))))))

18:51, 18 ноября 2015

[Гость] , та меня вообще поражает одно. Никто по сути своих мыслей не освещает в комментариях, все как под копирку и обязательно с ругательствами!!!! Новости последние не из приятных и так....

18:45, 18 ноября 2015

Лично я рад что мером нашего города будет Вилкул, и против этого лысого бэндеру Милоблоха

18:48, 18 ноября 2015

[Гость] Яков, а кто такой "бэндера"?)

18:50, 18 ноября 2015

[Гость] Кафка, ваши Милоблох и Захарченко! Те, которые хотят уничтожить весь русскоязычный народ, все тоже что и делал бандерка

19:01, 18 ноября 2015

[Гость] Яков, *** жмет?))

22:07, 18 ноября 2015

[Гость] Яков, Таких как ты нельзя к интернету подпускать, а то уничтожат))) На сколько нужно быть идиотом, что бы такое писать?!?!?! Кто, ну скажи мне, кто?? Ткни пальцем - кто тебя, русскоязычный олень, уничтожить хочет?!?! Нет слов...

19:05, 18 ноября 2015

[Гость] Яков, Ошибки не делай, неучь!

20:34, 18 ноября 2015

муrishка, выдала)))молодец

Мария

21:33, 18 ноября 2015

Федя, кто бы говорил! Слово "неуч" пишется без мягкого знака! Под своим носом смотри!

19:08, 18 ноября 2015

[Гость] Яков, Милобог не бэндер а родом с соседней с нами Николаевской области казанского района

18:46, 18 ноября 2015

Так може понесемо самі йому дань.

18:47, 18 ноября 2015

Особенно понравилось в этом спитче, что не все депутаты пели гимн. Маразм крепчал. Вы что там соревновались, кто лучше петь умеет?

19:02, 18 ноября 2015

[Гость] Котя, Ты только это со статьи и понял?

Ссылка скопирована в буфер обмена