Вакцини вистачить на всіх: На Дніпропетровщині малечу прищеплюють від поліомієліту

Вакцини вистачить на всіх: На Дніпропетровщині малечу прищеплюють від поліомієліту

Фото: deti.mail.ru

У лікарнях, школах та садочках Дніпропетровщини масово щеплять дітей від поліомієліту. За півтора тижні додаткової вакцинації цю процедуру провели для більш ніж 73 тис. хлопчиків та дівчат області, а до кінця року цей показник сягне 200 тис. Препаратів вистачить на всіх. Відтак медики закликають батьків прищепити дітей. Нагадують: це єдиний порятунок від підступної та невиліковної хвороби.

Такі щеплення від поліомієліту роблять у всіх лікарнях, садочках та школах Дніпропетровщини. В області, як і у всій країні, проходить додаткова вакцинація від цієї хвороби. До регіону завезли майже 244 тис. доз препаратів та очікують нові поставки. Це ін’єкції для першого щеплення від поліомієліту та краплі для подальшої вакцинації.

«В останні три роки дуже мало дітей щепили від поліомієліту – зараз у країні таких менше 20%. Цьогоріч прийняли рішення проводити додаткову вакцинацію – незалежно від того, чи щепили дитину раніше», - пояснила начальник відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталія Шмалько.

Щеплення проводитимуть у три етапи. Зараз вакцинуватися запрошують малечу від 2 місяців до 6 років. Наприкінці року підключать хлопчиків та дівчат віком до 10 років. Протипоказань для проведення процедури немає. Не робитимуть щеплення тільки якщо дитина захворіла.

«Поліомієліт - це інфекційне захворювання. Вражається нервова система, як результат - довічний параліч. Ліків від цього немає – дитина просто не встане більше ніколи. Єдиний спосіб захиститися – це щеплення», - наголосила позаштатний дитячий імунолог Дніпропетровська Олена Філіна.

Лікарі закликають батьків не боятися та зробити малечі щеплення. Французька вакцина якісна та завезена на Дніпропетровщину з дотриманням необхідної температури. Препарати Україна отримала через ЮНІСЕФ за кошти уряду Канади.

Комментарии (23)

21:18, 02 ноября 2015

"Вакцини вистачить на всіх..." - однако, издевка.
Эта вакцина - живой вирус, способный мутировать от малейшего отклонения в условиях хранения, как в итоге это случилось в Киеве, где привезенная вакцина пролежала в хранилище Борисполя больше 20-ти дней без температурного режима и когда о ней вспомнили, то решили повторно заморозить и провести поголовную вакцинацию всех детей, ниразу не отметивших первое сентября, на страх и риск родителей, вакцинацию уже провели, авирус может мутировать только в организме

19:48, 03 ноября 2015

[Гость] , у меня такое впечатление что вы там лично были!

23:59, 03 ноября 2015

[Гость] , вы дибил?!об этом Вся Украина гудит!!!в интернете копии документов выложили как ЮНИСЕФ сказали"заморозить повторно"(мне кажется что такое тупое распоряжение продиктовано тем,что ЮНИСЕФ никогда не сталкивались с ТАКИМИ идиотами в министерствах здравоохранения,как в Украине)и видать поверить не могли что можно так вакцину похерить.

21:20, 02 ноября 2015

Кстати, "живой" вирус уже не используют в ЕС, абезопасный "мертвый" вирус, не способный к мутации в организме ...

23:27, 02 ноября 2015

[Гость] , фуета полная. Необходимо инактивированный и живой. Так как инактивированная вакцина не формирует защитную реакцию при проникновении вируса через желудое

23:34, 02 ноября 2015

[Гость] , кстати вакцины и живые и инактивированные закупил uniсеf для украины на деньги ЕС после того как Квиташвилли посеял панику после случая заболевания 2-х детей на Закарпатье.

08:43, 03 ноября 2015

[Гость] гость, вакцину привезли в апреле. А случаи Похожие на полиемелит обнаружили в июле.

21:33, 02 ноября 2015

Мы вообще отказались от всех прививок после того как узнали что врачи своим детям не спешат делать.

22:27, 02 ноября 2015

[Гость] Мама, значит, дура. Не верю, что есть такие врачи. Хотите возвращения опасных болезней, которые с таким трудом были побеждены.

22:32, 02 ноября 2015

[Гость] , Не верьте. Пока это не касается вас и ваших близких!

22:47, 02 ноября 2015

[Гость] , мамы, которые не делают своим детям прививки и считают себя такими умными, но они не понимают, что выезжают лишь только на том что большая часть детей эти прививки делают!!! Если бы не делали все, уже б вымерли.

04:15, 03 ноября 2015

[Гость] , да что ты говоришь. А тебя ребенок есть, чтобы тут рассказывать, что делать, а что не делать. Коли своему на здоровье. А мы как-нибудь обойдемся без этой дряни.

22:31, 02 ноября 2015

У моей подруги ребенок не разговаривает после такой прививки. А до трех лет говорил! Это отличная вакцина!!! Давайте ставить опыты на своих детях!

22:48, 02 ноября 2015

[Гость] , а что врачи говорят? Почему перестал разговаривать?

G-Host

09:46, 03 ноября 2015

У жены подруга есть. После прививки сын стал аутистом. Хотите делать прививки своим детям? Делайте! На здоровье.

Ссылка скопирована в буфер обмена