В Дзержинському районі відзначили 71 річницю визволення України від фашистських загарбників

В Дзержинському районі відзначили 71 річницю визволення України від фашистських загарбників

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 28 жовтня, відзначається 71-а річниця визволення України від фашистських загарбників. В цей день Кривий Ріг вшановує тих, хто відстояв нашу землю в роки війни.

Під час заходу у Дзержинському районі, голова районної у місті ради Сергій Степанюк передав учаснику бойових дій Королюку Дмитру Андрійовичу Відзнаку президента України «70 років визволення України від фашистських загарбників».

Відзначемо, що Україна була одним з плацдармів бойових дій в ході Другої світової війни. Воєнні дії на нашій території відбувались протягом 40-ка місяців: із 22-го червня 1941 року до жовтня 1944 року. Свого апогею битва за Україну досягла в період з осені 1943 року до осені 1944 року.

За сучасним підрахунком загальні втрати України становлять близько 9 мільйонів людей. Загинув кожний шостий житель країни.

Велику ціну за визволення України заплатили і криворіжці: 75 тися поранених, більше 25 тисяч убитих, близько 5 тисяч бійців вважаються зниклими безвісті.

За 31 місяць окупації було розстріляно біля 7 тисяч мирних мешканців Кривого Рогу, більше 2 тисяч наших земляків потрапили до німецького полону.

За подвиги на фронтах війни 20 криворіжців здобули звання Героя Радянського Союзу, 9 стали повними кавалерами орденів солдатської Слави.

Як данину пам`яті та великої поваги студенти та керівники Дзержинського району поклали квіти до братської могили радянських воїнів.

Фото: Елена Логинова

Комментарии (6)

12:04, 28 октября 2015

И все тот же Степанюк ?:-о зачем пудрить мозг читателям с августа о его снятии си отстранении от должности !

Гюнтер

18:18, 28 октября 2015

С праздником!!! Вечная память Советским воинам освободителям! Слава ГЕРОЯМ Великой Отечественной! Ваш подвиг не сотрут с нашей памяти!

Sokker 1

21:45, 28 октября 2015

С точки зрения нынешней власти – это уже не освобождение, а оккупация. И это заявляется прямо, на высшем уровне. Правда, еще разрешается праздновать освобождение, но, судя по всему, это не надолго. Если власть не поменяется, то через какое-то время будем отмечать «N-ную годовщину оккупации Украины советскими войсками». Все к этому идет.

FCDD

22:49, 28 октября 2015

Закусывать надо.

Тинок

10:10, 29 октября 2015

Визволення, це коли надаеться свобода. А так, шо в німців були табори, що у совєтів. З одного боку добре що червона армія нагнала німців, тим самим припинив бойові дії в Україні. Але, як поводились з людьми після вигнання, багатьом українцям відомо.

світло

23:39, 28 октября 2015

«руССкий сапог» – пабедитель України та асвабадитель українців від України.
Совковий публіцист Феликс Иванович Чуев однозначно та чітко охарактеризував воїнів Московського улусу Золотої Орди, як «солдаты империи», які ЗНИЩИЛИ Українську Народну Республіку, під час Голодомору БЛОКУВАЛИ кордони України та розкуркулювали українських селян, воювали із УПА та ОУН. Зараз ті ж самі путиноиды «солдаты империи» диявола, яким диявол так не дав можливість здобути НІ матеріальних, НІ духовних благ, рвуть горлянки іншим на окупованому Криму та ***е, вбиваючи та співчуваючи вбивствам, заганяя, прагнучих пізнати Духа Святого, Який наповнив українську мову – прагнучих національного ВОСКРЕСІННЯ, до стійла імперського Содому – до ПЕКЛА.
Вся заслуга реги-ЯЗЫЧЕСКИХ «солдат империи» перед финно-тюркским САТАНИНСЬКИМ-безбожним окупантом в тому, що вони відстояли, у протистоянні із «вояками імперії» Третього Рейху, ПРАВО бути в Україні… «рабами, підніжками, гряззю Москви», а НЕ Берліна.

Ссылка скопирована в буфер обмена