Для розвитку економіки в регіонах потрібно припинити «обилечивать» бізнес, - Валентин Резніченко

Для розвитку економіки в регіонах потрібно припинити «обилечивать» бізнес, - Валентин Резніченко

Фото: kstati.dp.ua

Якщо керівники хочуть, щоб у їхньому регіоні розвивалася економіка і приходили інвестиції, вони повинні перестати «обилечивать» бізнес. Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ви не знайдете жодного такого випадку в Дніпропетровській області. Це сигнал підприємцям: система змінюється, можна працювати по-іншому. У чиновників повинні бути обмеження, які гарантують бізнесу цивілізовану конкуренцію і захист», - сказав Валентин Резніченко.

До боротьби з корупцією в регіоні залучені громадські діячі. Дніпропетровська область показала приклад Україні і першою з усіх регіонів впровадила систему електронних торгів ProZorro. Система виключає корупційну складову під час проведення дотендерних держзакупівель. Сьогодні на ProZorro перейшли більше 250 структур, підпорядкованих ОДА.

«Це відмінний інструмент для тих, хто воліє працювати чесно, без відкатів. Ми показали, що бюджетні організації та підприємці можуть працювати прозоро, без «подвійного дна», - підкреслив Валентин Резніченко.

Крім того, волонтери разом із владою контролюють якість ремонту доріг і роботу громадського транспорту. Ініційовано перевірки в облавтодорі. Створена спеціальна комісія, яка інспектує підрядників і примушує переробляти неякісний ремонт доріг. Наприклад, в Солонянському та Петропавлівському районах підрядники ремонтували дорожнє покриття повторно.

«Ті, хто не готовий з першого разу робити свою роботу якісно, можуть взагалі не брати участь у тендерах - дорожче обійдеться», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА.

Валентин Резніченко також акцентував, що ті, хто розглядає посаду як джерело тіньового прибутку, повинні готуватися до закінчення кар'єри. Таким «працівникам» у Дніпропетровській області швидко організують побачення з правоохоронними органами. Слідчими групами в 2015 році направлено до суду 79 справ проти чиновників різних рангів.

Комментарии (3)

08:47, 05 октября 2015

Прининити......

09:39, 05 октября 2015

Какие все б л я умные и правильные перед выборами!!

09:46, 05 октября 2015

предвыборче "кукареку",бла-бла-бла

Ссылка скопирована в буфер обмена