Завтра Всесвітній день захисту тварин

Завтра Всесвітній день захисту тварин

Фото: otpadus.com

Рішення відзначати Всесвітній день захисту тварин було прийнято 4 жовтня 1931 року на Міжнародному конгресі у Флоренції. Відзначається цей день в день пам’яті Святого Франциска Ассизького, релігійного мислителя і філософа, який проповідував любов до всього живого на Землі. Трепетне ставлення до будь-якого прояву життя, до всіх істот, які живуть, здатність співчувати і відчувати їх більш гостріше своєю власною душею зробили його святим, шанованим у всьому світі.

Про це повідомляє прес-служба виконкому Криворорізької міської ради.

У 1978 році в Парижі, в будівлі ЮНЕСКО, урочисто проголосили Декларацію прав тварин. У 1981 році створено Всесвітнє товариство захисту тварин, у складі якого більше 300 організацій з усього світу. У 1986 році Рада Європи прийняла Конвенцію про захист експериментальних тварин, а в 1987 – про захист домашніх тварин. У нашій країні цей день відзначається з 2000 року. Всесвітній День захисту тварин покликаний об’єднувати зусилля людей у збереженні тваринного світу нашої планети і в захисті прав домашніх тварин. На сьогоднішній день у багатьох країнах світу існують організації, які захищають тварин і відновлюють флору і фауну нашого світу. Їх цілі такі: підвищення у суспільстві рівня етичного та гуманного ставлення до тварин, запобігання випадків жорстокого поводження з тваринами, впровадження в практику методів гуманного контролю над популяцією безпритульних тварин, об’єднання співдружності людей небайдужих до проблем бездомних тварин.

За підтримки українського уряду з міжнародною організацією з захисту тварин VIER PFOTEN International (далі – Фонд) в рамках акції допомоги безпритульним тваринам в Україні реалізується проект, який займаючись гуманними методами регулювання чисельності тварин, спрямований на безкоштовну стерилізацію безпритульних тварин.

На сьогодні стерилізація безпритульних тварин є єдиним прийнятним способом скоротити популяцію безпритульних тварин. В майбутньому це дозволить зупинити приріст кількості тварин та надовго знизити темпи народжуваності.

«З метою зменшення чисельності безпритульних тварин в нашому місті виконавчим комітетом Криворізької міської ради та Фондом 6 березня 2015 року підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізацію у місті Кривому Розі програми гуманного регулювання численності безпритульних тварин.

З метою профілактики появи та існування безпритульних тварин рішенням Криворізької міської ради від 25.04.2012 №1084 затверджено Програму поводження з безпритульними тваринами у місті Кривому Розі, основним завданням якої є створення притулку для безпритульних тварин до 2017 року.

Гуманні способи вирішення проблем з безпритульними тваринами дадуть можливість наблизити Кривий Ріг до більш високих стандартів життя щодо прав і свобод кожного живого створіння – як людини, так і тварини», - повідомляє виконком
.

Комментарии (4)

19:07, 03 октября 2015

А тварину Порошенко тоже будем защищать. Ведь это и его праздник

00:07, 04 октября 2015

Кролики это не только ценный мех...

01:09, 04 октября 2015

Ржу с Ваших комментов, 5 баллов!

А если серьезно, давайте завтра бездомных покормим)

Мария

11:31, 04 октября 2015

гуманные способы это конечно хорошо, но собак в городе слишком -слишком много. а скоро зима и эти " милейшие" и "они не кусаются" будут сбиваться в еще большие стаи.

Ссылка скопирована в буфер обмена